Ледве випросила рецепт у подруги, тепер ділюся з вами!

Смакота неймовірна! Готую кожен сезон!

Салат з баклажанів з майонезом і часником  Джерело

Інгредієнти на 5 банок по 0,5 літра:

баклажани – 2 кг;

цибуля – 1 кг;

часник – 2 головки;

майонез – 200 гр;

оцет 9% – півтори столових ложки;

рафінована рослинна олія – 150 грам

приготування:

Баклажани очищаємо від плодоніжки і не зрізаючи шкурки нарізаємо кубиками, потім присипаємо сіллю і залишаємо на 2 години.

Цибулю нарізаємо півкільцями і обсмажуємо на невеликій кількості рослинного масла .

Часник дрібно рубаємо.

Відстояні баклажани промиваємо під струменем води від солі і виділилася гіркоти, обсушуємо злегка.

Обсмажуємо баклажани порціями і викладаємо в глибокий посуд, пересипаючи рубаним часником.

Майонез змішуємо з оцтом і заправляємо баклажани і цибулю, солимо до смаку.

Викладаємо суміш в підготовлений посуд, накриваємо кришками, ставимо на водяну баню для стерилізації на 30 хвилин.

Потім закупорюють і перевертаємо, накриваємо ковдрою.

Зберігаємо в зручному місці.