Ліниве французьке (листкове) тісто для торта “Наполеон” та інших десертів. Замішую за лічені хвилини!!

Із листковим тісто треба довго возитися. Так, але тільки не з цим! Тут треба просто всі продукти зібрати в кульку – і готового! Ніякого розкочування по надцять разів! А в результаті виходить чудове листкове тісто, яке гарно розшаровується при випіканні.

Пише годинник, із посиланням на Сім’я і дім

Ліниве французьке (листкове) тісто

900 г борошна, 500 г масла, 3 яйця, сіль, 400г сметани..

Посікти масло з борошном і сіллю на дрібні крихти, додати сметану і швидко зібрати/склеїти тісто в кулю. Можна це також зробити міксером з насадкою до вимішування тіста (лопатка). Поділити тісто на дві частини. Кожну загорнути в плівку і залишити в холодильнику на кілька годин. Добре це зробити на ніч. Після того розкотити кожну частину до розмірів 25х35 см, наколоти вилкою і випікати в розігрітій до 200 ОС духовці 15 хв. Якщо не маєте можливості спекти два коржі відразу, тоді другий мусить почекати в холодильнику. Можна його ще додатково 2-3 рази скласти і розкотити. Я цього не роблю в цьому рецепті.