Лимонний кекс «Святковий»: найсмачніший кекс, який пробувала

Готується цей кекс дуже просто і швидко. Ніжна і нереально смачна домашня випічка моментально збере за обідній стіл всю сім’ю.

Для приготування тіста потрібно взяти

  • 270 грам просіяного борошна,
  • 170 грам цукрового піску,
  • упаковка масла вершкового,
  • 4 курячих яйця,
  • середній лимон,
  • 1 ч.л. розпушувача (без гірки),
  • 0,5 ч.л. куркуми і пакет ванілі.

Для глазурі знадобиться

  • 100 грам цукрової пудри
  • пару столових ложок лимонного соку.

Масло дістаємо з холодильника, щоб воно було кімнатної температури. Відокремлюємо жовтки від білків. Білки поки відставляємо в сторону. У мисці добре збиваємо жовтки з цукром. Краще скористатися міксером.

Підтале масло ріжемо на маленькі шматочки і додаємо до вже збитої маси. Добре збити тепер з маслом. Натираємо на дрібній тертці цедру лимона, далі вичавлюємо сік.

Додаємо до нашої маси цедру, частину соку (3 столових ложки відкладемо для приготування глазурі) і ванільний цукор. Все добре перемішати. У цьому випадку скористайтеся звичайною ложкою або віночком.

Тепер додаємо просіяне борошно, попередньо змішавши його з куркумою і розпушувачем. Важливо пам’ятати, що сипати борошно потрібно по чуть-чуть, весь час помішуючи, щоб не було грудочок.

Тепер беремо відкладені на самому початку білки і збиваємо їх з дрібкою солі міксером, на великій швидкості. Повинна вийти повітряна біла маса. Акуратно додаємо білки в тісто.

Виливаємо наше тісто на деко, попередньо змастивши його вершковим маслом. Простежте, щоб тісто лягло по дну рівномірно. Запікаємо при температурі 170 градусів, близько 50 хвилин. На готовність перевірте зубочисткою або сірником. Якщо кекс готовий, він не буде прилипати.

Дістаємо кекс з духовки. Поки він остигає, готуємо глазур. Для цього просто змішайте лимонний сік з цукровою пудрою і можна змащувати. А тепер ставимо чайник на плиту!