
Карпати … Неймовірна атмосфера свободи і чистоти особливого колориту. А куди без смачної карпатської кухні?
Просимо вашій увазі смачну грибну юшку. Про рецепт розповів Камендвір. передає likeme.
Завдяки різноманітності карпатської кухні грибна юшка може готуватися по-різному навіть в одному і тому ж селі. Кожна господиня використовує свій власний рецепт приготування тієї чи іншої страви.
Найбільш часто грибна юшка готується з білими грибами, які також використовуються для приготування численних карпатських страв як в свіжому, так і в сушеному вигляді.
Вам знадобиться:
- 100 грам сушених білих грибів
- 1 цибулина
- 1 морквина
- 4-5 картоплин
- мука
- 2 зубчики часнику
- зелень
- сіль, перець
- соняшникова олія
- сметана
Гриби замочити на ніч, вранці віджати і нарізати. Воду, в якій замочували гриби проціджуємо. У каструлю наливаємо холодну воду, додаємо процеженную грибну воду, додаємо грибочки і ставимо на плиту.
Як тільки закипить, може піти піна, яку потрібно акуратно прибрати шумівкою. Зменшуємо вогонь і залишаємо варитися гриби приблизно на 30-40 хвилин. Натираємо на крупній тертці моркву, картоплю чистимо і нарізаємо невеликими кубиками.
Розігріваємо сковорідку, обсмажуємо на соняшниковій олії дрібно нарізану цибулю, потім додаємо моркву і обсмажуємо все разом приблизно 5 хвилин.
Додаємо до грибів картоплю і варимо хвилин 15 на повільному вогні. Потім додаємо цибулю і моркву і продовжуємо томити юшку під закритою кришкою ще на протязі 10 хвилин.
На сухій сковороді обсмажуємо 2 ст ложки борошна до світло коричневого. Додаємо її в каструлю, перемішуємо, солимо, перчимо.
У рецепті, який мені дали присутній часник, тому я чищу 2 зубчики часнику, відвалів його на чеснокодавилке і додаю в юшку.
Закриваємо кришкою і залишаємо настоюватися на годину мінімум (чим довше тим смачніше).
При подачі посипаємо зеленню і додаємо сметану.
Смачного Вам !!!