МАМА ЗАВЖДИ В ПІСТ ГОТУЄ СМАЧНІ КОТЛЕТИ БЕЗ ГРАМА М’ЯСА І ЯЄЦЬ. МІЙ ЧОЛОВІК НЕ ЗРАЗУ РОЗКУСИВ, ЩО М’ЯСА ТАМ НЕМАЄ. ПРОСИТЬ ПРИГОТУВАТИ ЇХ ЗНОВУ І ЗНОВУ

Мама завжди в піст готує смачні котлети без грама м’яса і яєць. Мій чоловік не зразу розкусив, що м’яса там немає. Просить приготувати їх знову і знову.

Вони мають хрустку рум’яну скоринку і ніжну, начинку, що тане в роті. Ось як приготувати котлети на сковороді без єдиного грама м’яса, але з максимальною користю для шлунка і задоволенням для смакових рецепторів. Джерело

СКЛАДОВІ

4 середніх картоплини

1 морква

2 ст. л. консервованої кукурудзи

2 ст. л. свіжого або консервованого горщика

1 середній помідор

2 ст. л. борошна

1 ст. л. лимонного соку

1/2 ріпчастої цибулі

1 зуб. часнику

2 ст. л. подрібненої петрушки

2 ст. л. борошна

2 ст. л. панірувальних сухарів

сіль, перець, куркума, спеції за смаком

рослинна олія для смаження.

Приготування

Відваріть картоплю і моркву разом з шкіркою в воді 20 хвилин. Під час варіння можна додати лавровий лист для аромату. Готові овочі залийте холодною водою, щоб вони швидше охололи і шкірка легко знімалася.

Очищену від шкірки картоплю розтовчіть в пюре, додайте сіль, перець і спеції за смаком. Моркву і помідори наріжте дрібними кубиками, нашаткуйте половинку цибулі і петрушку, часник пропустіть через прес, додай зелений горошок і кукурудзу. Ретельно перемішати всі компоненти.

Приготуйте паніровці: 2 ст. л. муки змішайте з водою до отримання рідкої маси, як на млинці. Мокрими руками сформуйте з картопляної маси котлетки, вмочіть в тісто, потім в панірувальні сухарі і обсмажте в невеликій кількості рослинної олії.

Коли котлети придбають з двох сторін золотисто-коричневий колір, помісти їх на серветку, щоб вона ввібрала зайвий жир. Подавай до столу з салатами і улюбленими соусами.

Смачного!