Мариновані зелені помідори «Пекельні». Чоловік спробував вперше минулого року і був настільки вражений смаком, що сам попросив і приніс рецепт. Закриваю третю порцію. Смакота

Мариновані зелені помідори «Пекельні»

На дві 3-х літрові банки:

  • Помідори зелені – 3,2-3,5 кг
  • Гострий перець – 2-3 шт.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Кріп – 1 пучок
  • Часник – 1 головка
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Перець духмяний горошок – 10 шт. ⠀

Для маринаду:

  • Вода – 2,5 л
  • Сіль – 2,5 ст.л.
  • Цукор – 10 ст.л.
  • Оцет 9% – 300 мл ⠀

 

  • Помідори перебрати, помити, розрізати на 4 частини кожен.
  • Перець очистити від насіння і плодоніжок, дрібно порубати.
  • Зелень помити, порубати. Часник пропустити через прес.
  • Змішати всі інгредієнти у великій мисці і залишити на 15 хвилин.
  • Приготувати гарячий маринад.
  • Викласти помідори в банки, ретельно утрамбовувавши. Залити банки гарячим маринадом і залишити на 15 хвилин. Злити маринад в каструлю, довести до кипіння. Залити банки киплячим маринадом.
  • Закатати, перевернути, укутати, залишити до повного охолодження.

 

Смачного!