Мариновані хрумкі огірки. Той самий рецепт, який усі так просять

Рецептів консервування огірків безліч, однак вправні господині намагаються заготовити декілька варіацій консервацій з найрозповсюдженішого овоча. Пропонуємо оригінальний рецепт маринованих огірків, які будуть апетитно хрустіти та підійдуть до будь-яких страв.

Складові:

  • Огірки одного розміру;
  • Листя хрону;
  • Часник 3 зуб.;
  • Чорний перець 5 гор.;
  • Суцвіття кропу;
  • Кам’яна сіль 1,5 ст. л.;
  • Цукор пісок 1 ст. л.;
  • Вода очищена 1,5 л.;
  • Есенція оцту 1 ст. л.




Спосіб приготування:

  1. Замочіть огірки на 3 години в холодній воді.
  2. У стерильну трилітрову банку помістіть спеції та складіть огірки.
  3. Залийте підготовану банку крутим окропом, почекайте 10 хвилин та злийте воду. Повторіть процедуру тричі.
  4. Додайте у рідину цукор, сіль та доведіть до закипання.
  5. Влийте оцет, наповніть банку з огірками розсолом та закатайте.
  6. Переверніть, загорніть ковдрою та після повного охолодження, переставте в прохолодне місце на зберігання.

Приємного апетиту!