Маринований виноград, на смак як оливки. Встигніть запастися на зиму

За цим рецептом маринований виноград виходить на смак як іспанські оливки. Така закуска надовго не затримується на столі.

Складові:

  • Зелений виноград 1 кг.;
  • Чиста вода 800 мл.;
  • Харчовий оцет 100-110 мл.;
  • Цукор пісок 200 гр.;
  • Морська сіль 50 гр.;
  • Мелена кориця 0,5 ч. л.;
  • Чорний перець 5 гор.;
  • Духмяний перець 3 гор.;
  • Гвоздика 4-5 бутонів;
  • Лавровий листок 1 шт.;
  • Зерна коріандру.




Спосіб приготування:

  1. Відокремте великого розміру ягоди винограду від грона, переберіть, помийте їх та покладіть у стерильні й сухі банки.
  2. В киплячу воду додайте цукор, сіль, корицю, оцет, перець чорний й духмяний, гвоздику, лавровий листок, зерна коріандру за бажанням та дайте закипіти.
  3. Гарячим маринадом залийте банки з виноградом та закатайте стерильними кришками або закрийте капроновими кришками й поставте в холодильник.
  4. Вкутайте теплою ковдрою та залиште охолоджуватись.
  5. Зберігайте в темному та холодному місці.

Смачного!