
Я люблю їх шалено! Джерело
Складові:
Вівсяні пластівці швидкого приготування – ⅔ скл.
Куряче філе – 500 г
Цибуля – 1 шт.
Молоко – 1 скл. неповна
Часник – 1-2 часточки
Рослинна олія – 0,5 скл.
Сіль – за смаком
Перець чорний мелений – за смаком
1 стакан панірувальних сухарів
Сметана 20% в соус – 3 ст. л.
Майонез в соус – 2-3 ст. л.
Консервований огірок в соус – 2-3 шт. (можна взяти малосольний)
Часник в соус – 1 часточка
приготування:
Заливаємо вівсяні пластівці гарячим молоком і залишаємо на 10 хвилин, накривши кришкою.
Потім збиваємо блендером або перекручуємо в м’ясорубці філе, очищену цибулю, часник і набряклі в молоці пластівці.
Повинна вийти щільна і однорідна маса.
Набираємо столовою ложкою фарш і вологими руками формуємо котлети овальної форми. Обвалюємо кожну котлету в панірувальних сухарях.
Обсмажуємо котлети на олії на слабкому вогні з обох боків до утворення золотистої апетитної скоринки.
Перекладаємо обсмажені котлети в каструлю, накриваємо кришкою і даємо котлеткам розпаритись хвилин 20 хвилин.
Для соусу: натираємо огірки на крупну тертку і віджимаємо від зайвої вологи. Змішуємо огірки зі сметаною, пропущеним через прес часником, майонезом, меленим перцем і сіллю.
Подаємо котлети з соусом.