На моєму столі замість картоплі цвітна капуста! Зараз розповім, як її треба готувати

Кольорова капуста корисна для людей, які страждають надмірною вагою і навіть ожирінням..
Цвітна капуста смачніше м’яса! Зовсім не різнобарвна, але кольорова капуста називається так через незвичайного качана, що складається з білих суцвіть. Вона не користується такою ж популярністю, як білокачанна або пекінка, але за своїми корисними властивостями цвітна капуста перевершує інші види. Дієтологи в один голос стверджують, що кольорова капуста корисна для людей, які страждають надмірною вагою і навіть ожирінням, адже в 100 грамах відварної капусти міститься всього 30 ккал. Але навіть без мети перетворити фігуру варто звернути увагу на цей овоч, адже з нього можна зробити масу смачних страв. Що приготувати з цвітної капусти

Гратен з цвітної капусти

Інгредієнти
1,5 кг цвітної капусти
500 мл молока
500 мл води
200 мл нежирних вершків
200 г голландського сиру або пармезану
5 зуб. часнику
вершкове масло для змащування форми
1 трісок. мускатного горіха
сіль за смаком

Приготування
Капусту розберіть на суцвіття і варіть їх 5-7 хвилин в підсоленій воді з молоком.
У вершки додайте пропущений через прес часник, сіль, мускатний горіх і половину тертого сиру.
Капусту відкиньте на друшляк, дайте рідини добре стекти. Викладіть суцвіття у змащену форму для запікання, залийте вершками.
Відправте блюдо в розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин, потім дістаньте і присипте залишилися сиром. Поверніть в духовку на 10 хвилин. Готово!

Запашний, завдяки часнику і мускатному горіху, гратен можна їсти навіть пізно ввечері, замінивши твердий сир на менш калорійну моцарелу. Насолоджуйтесь!
Джерело