
Дуже зручно взимку – відкрив маленьку баночку- і борщик за півгодини готовий! Можна без м’яса, можна на бульйоні, можна на тушонці – взагалі хвилинна справа! Складові: буряк 3 кг морква 1 кг цибуля ріпчаста 1 кг перець солодкий 1 кг помідори 1 кг 1 склянка цукру 3 ст.л. солі 1 склянка рослинної олії 125 мл (половина склянки) оцту 9% Вихід: близько 12 банок по 0,5 л!
Приготування:
1.Всі овочі помити, почистити, далі шарами укласти в таз в такій послідовності:
2. Цибулю порізати напів- або чвертькільцями;
3. Буряк натерти на крупній тертці (можна і на корейський лад) так само натерти і моркву, перець порізати тонкою соломкою, помідори напівкружальцями;
4. Додати сіль, цукор, оцет, олію;
5. Все перемішати і поставити на маленький вогонь, як тільки дасть сік, вогонь додати і варити 25 хвилин;
6. Розкласти гарячим в стерильні банки і закатати. Взимку просто варите бульйон, заправляєте капустою, картоплею, трохи проварюєте і відправляєте вміст баночки, хвилин через 7-10 борщик готовий! В кінці я додаю рубаний часничок просто в каструльку і в тарілку побільше зелені і сметанку для бажаючих. Смачного!