
У кожної господині напевно десь на кухні зберігається “; бабусин”; чавунний посуд. Той чавун, який можна купити зараз, не зрівняється з тією якістю, яка була раніше. Але як готувати смачні страви, коли посуд покритий не відмиваючим підгорілим шаром жиру? І чи можливо дати улюбленій сковороді друге життя? Вихід є!
Нам знадобиться:
- клей ПВА універсальний (звичайна середня баночка);
- господарське мило 72%.
Отже, для початку на крупній тертці натераємо господарське мило. У велику ємність заливаємо воду і доводимо її майже до кипіння. У цей момент зменшуємо вогонь і насипаємо в таз натерте мило і клей ПВА. Все ретельно перемішуємо, щоб мило розчинилося. В отриманий розчин опускаємо брудну сковороду.
Далі варимо її 2 години на середньому вогні, підливаючи води, коли частина розчину буде випаровуватися.
По закінченню 2-х годин зливаємо весь розчин і під струменем води трохи охолоджуємо саму сковороду. Розчин робить сам жир дуже м’яким і він сам починає кришитися. До досконалого блиску доводимо її звичайним чищенням металевою губкою.
Найефективніший і простий спосіб, а головне не витратний! І ось результат – посуд виблискує і проситься на приготування в ній вечері!