
Хочемо поділитися з вами способом приготування дуже смачного оселедця. Води додавати не потрібно. але і “сухим” цей спосіб не назвеш.
Інгредієнти:
- оселедець – 2 шт;
- цибуля – 1 шт;
- сіль – 2 ч.л. (без гірки);
- чорний перець;
- коріандр (горошком) – 1 ч.л;
- лавровий лист – 2 шт;
- олія – 50 мл.
Спосіб приготування
Очищаємо філе від кісток і викладаємо на дно відповідного контейнера.
Солимо, додаємо лавровий лист і коріандр горошком. Солі на один шар беремо приблизно чайну ложку без гірки, стільки ж коріандру. Додаємо також трохи чорного меленого перцю.
На оселедець викладаємо шар цибулі. Далі другий шар оселедця. Знову сіль, лавровий лист, коріандр і цибулю. І заливаєм це все маслом.
Накриваємо контейнер кришкою і прибираємо в холодильник. Через добу вже можна пробувати. Але, звичайно, якщо постоїть трохи довше, стане ще смачніше. Зберігати такий оселедець можна в холодильнику 10-12 днів. І він весь цей час залишатиматься малосолоним.
Якщо не встигаєте з’їсти – поставте в морозилку. Після розморожування оселедець нітрохи не гірше.
Перед подачею нарізаємо на шматочки, викладаємо на тарілочку і поливамо лимонним соком.
Оселедець виходить м’яким і дуже смачним.
Можна зробити ще простіше – порізати оселедець на шматочки відразу і укласти шарами в банку. Точно так само – сіль, цибулю, лавровий лист коріандр і залити все маслом.
Скумбрію можна теж так солити. Тільки часу на приготування потрібно трохи більше.
Всім смачного!