
Відмінні солодощі, які варто приготувати на святкове застілля. А ще й швидко готується — випікати слід лише один корж, який потім розділяємо на дві частини.
Про це пише, годинник із посиланням на Пошепки.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- борошно – 450-500 г;
- мед – 4 ст.л;
- яйця – 5 шт.;
- сода – половина ч.л;
- цукор – 150 г;
- розпушувач – 1 ч.л.
Для приготування крему потрібно:
- сметана жирна – 200 г;
- вершки жирні – 400 г;
- пудра – 150 г.
Спершу потрібно карамелізувати мед: розігріти його та змішати зі содою, при цьому постійно помішувати, поки суміш не отримає карамельний колір.
Збити яйця до стійких піків, додати до суміші сіль та цукор й ретельно перемішати. Потім ще влити сюди мед та збити.
За цей час вмикаємо духовку на 170 градусів та розігріваємо. Борошно просіяти з розпушувачем й додавати порційно до яєчно-медової суміші.
Пергаментним папером слід застелити деко й розподілити рівномірно тісто. Помістити в духовку й випікати 15 хвилин.
За допомогою міксера ретельно збити вершки, а також додати ще цукрову пудру та сметану. Продовжуємо змішувати до однорідності.
Виймаємо корж з печі й охолоджуємо, після цього розрізаємо на дві половини й зрізаємо краї. Кожну частину ви можете розрізати на 2 – 3 коржі. Залишки випічки подрібніть до крихти. Перемастіть коржі кремом, верх та бічні сторони також. Зверху все посипте крихтою.
Порада: можете подрібнити горіхи й посипати ними крем. За бажанням можете не додавати сметану в кремі й використовувати лише вершки.
Смачного!
Вам сподобався рецепт?