
Фрикадельки в сотах під соусом бешамель – смачне і ситне блюдо. Воно не вимагає додаткового гарніру або будь-якого соусу. По-суті це повноцінний обід або вечеря. І начебто прості фрикадельки і звичайна картопля, а яка оригінальна подача.
Ми вважаємо, що таке блюдо можна навіть на святковий стіл подати. І гості будуть в захваті. Французький соус “Бешамель” надає простим фрикаделькам особливий шарм і легку пікантність. І перетворюємо повсякденне блюдо – в ресторанне! І ваші близькі, і ваші гості будуть під великим враженням.
Складові:
– 3 картоплини
– 500 грам яловичого фаршу
– 1 зубчик часнику
– петрушка, паприка за смаком
– 150 грам сиру “Моцарелла”
– сіль, перець
Для соусу:
– 5 столових ложок вершкового масла
– 3 столові ложки пшеничного борошна
– 800 мілілітрів молока
– 2 чайні ложки солі
– пів чайної ложки мускатного горіха
Приготування:
1. Готуємо соус.
2. Беремо дві каструлі: в одну наливаємо молоко, а в іншу кладемо вершкове масло.
3. Одночасно нагріваємо молоко і розтоплюємо вершкове масло.
4. У масло додаємо борошно і постійно помішуючи, обсмажуємо його до золотистого стану.
5. Потім, не перестаючи помішувати, додаємо в борошняну суміш молоко.
6. Масу доводимо до кипіння і проварюємо 10 хвилин.
7. Додаємо в соус сіль і мускатний горіх.
8. Все перемішуємо і відставляємо в сторону.
9. Зелень нарізаємо дрібними шматочками.
10. У миску кладемо фарш, додаємо зелень, сіль, перець, часник і паприку.
11. Все перемішуємо. Картоплю очищаємо і відварюємо до напівготовності.
12. Потім очищаємо і нарізаємо тонкими слайсами.
13. Беремо форму для випічки і промазуємо олією.
14. На дно і краї форми викладаємо картоплю.
15. З фаршу формуємо фрикадельки і кладемо їх на круги з картоплі.
16. Потім беремо залишки картопляних кружечок і відокремлюємо ними м’ясні кульки один від одного.
17. Заливаємо все підготовленим соусом.
18. Сир натираємо на дрібній тертці і присипаємо зверху на блюдо.
19. Ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів, і випікаємо 15-20 хвилин.
А потім дістаємо з духовки і подаємо до столу.