
Секретний родинний рецепт. Неперевершене мариноване сало всього за дві години. скільки б не було наїдків, а це гостреньке ніжне сало з пряним ароматом з’їдається завжди найпершимСало дуже корисне в невеликих кількостях, в ньому містяться жиророзчинні вітаміни, ненасичені кислоти, які очищають сyдини від холeстерину. Також в салі міститься лецuтин, який дуже корисний для оргaнізму. Звичайно, сало дуже калорійне, але ми ж з вами знаємо міру? Сало в кулінарії використовують і в других стравах, і в супах, і в закусках. Давайте сьогодні приготуємо мариноване сало.Важливо вибрати гарне сало, можна з прожилками м’яса, а можна і без них. Якщо сірник легко входить в сало, значить, ваш вибір вірний. Приготуємо необхідні інгредієнти: сало, оцет, часник, спеції, сіль.інгредієнти
- Сало свіже – 400 г
- Сіль – 3 ст.л.
- Оцет (9%) – 3 ст.л.
- Перець чорний горошком – 5-7 шт.
- Перець запашний горошком – 5 шт.
- Гвоздика – 2 шт.
- Лавровий лист – 2-3 шт.
- Паприка мелена – 1 ст.л.
- Часник – 4 зубчики
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Як приготувати мариноване сало на закуску
- Займемося маринадом. У каструлю наллємо 0,5 л води, додати сіль, лавровий лист і спеції, поставимо на вогонь.
- Сало потрібно вимити й обсушити паперовими рушниками. Разрiжемo сало на невеликі шматки, приблизно по 5-6 см. Для швидкого маринування поріжемо сало на пластики. Часник порiжемо пластинками, нашпигуємо ним сало. Цибулю порiжемо півкільцями.
- Пластики сала порiжемо смужками. Часник (2-3 зубчики) пропустимо через прес, додамо суміш перців і сіль. Гарненько разiтрeмo всі інгредієнти в ступці.
- У підходящий посуд шарами укладемо полосочки сала, промащуючи кожен шар часниковою сумішшю і перекладаючи цибулею.
- Маринад тим часом скипів, додамо в нього оцет і остудити до кімнатної температури. Заллємо маринадом сало з цибулею і часниковою сумішшю.
- Прикриємо нашу ємність кришкою (або тарілочкою) і залишимо на 2 години. Після закінчення часу маринованим салом вже можна пригощатися! Подавайте з зеленню, чорним хлібом і соліннями. Відмінна закуска до міцних напоїв. Сало ніжне, гостреньке, дуже смачне.
Смачного!