Ніжні сирні оладки на кефірі по бабусиному рецепту. Їх з’їдають ще гарячими.

Приготувати на сніданок оладки — це просто та швидко. Така страва смачна, ситна, корисна та й продукти завжди є в кожної господині. До тіста можна додати трішки м’якого сиру, тоді смак в них буде  вершковим з кислою ноткою, більш схожим на сирники. Також можна додавати ванілін, лимонну чи мандаринову цедру.

Інгредієнти:

  • Цукор пісок 80 гр.;
  • Сир кисломолочний 200 гр.;
  • Кефір свіжий 200 гр.;
  • Сода харчова 5 гр.;
  • Курячі яйця 2 шт.;
  • Борошно пшеничне 9 ст. л.




Спосіб приготування:

  1. Збийте яйця з цукром в однорідну масу, влийте кефір та гарно перемішайте.
  2. Додайте соду, просіяне пшеничне борошно, сир та змішайте, щоб не було грудочок.
  3. Викладайте тісто за допомогою ложки на попередньо розігріту пательню та смажте з обох сторін до рум’яної скоринки.
  4. До столу подають оладки разом із повидлом, молоком згущеним чи сметаною.

Смачного!