Смачна шарлотка з яблуками не вимагає великих зусиль в готуванні. Цей пиріг завжди порадує близьких: ароматні ласощі будуть танути в роті і надовго запам’ятається Вам.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яйця, 4 шт;
- цукор, 100 г;
- сіль дрібка;
- ванілін за смаком;
- молоко, 100 мл;
- олія соняшникова, 90 г;
- борошно, 190 г;
- розпушувач, 1 ч.л.
Для приготування начинки необхідно:
- яблука кисло-солодкі, 3 шт;
- цукор, 1 ст.л;
- кориця на смак;
- яблука солодкі, 2 шт;
- варення абрикосове або інше.
Процес приготування шарлотки
Збиваємо яйця з сіллю, потім всипаємо цукор і ванілін і збиваємо 5 хвилин. Вливаємо молоко і олію, збиваємо.
Борошно просіваємо і змішуємо з розпушувачем, всипаємо в масу і збиваємо.
Форму застеляємо пергаментом і виливаємо частину тіста і запікаємо при 170 градусах 15 хвилин.
Яблука ріжемо кубиком і змішуємо з корицею і цукром. Солодкі яблука ріжемо тонкими часточками.
Пиріг змащуємо джемом, викладаємо яблучні кубики і заливаємо залишком тіста.
Зверху вдавлюємо красиві, солодкі яблучні дольки і випікаємо при 180 градусах близько 20 – 25 хвилин.
Гарячий пиріг змащуємо медом або варенням, щоб верхні яблучка стали м’якшими.
Остуджуємо і, якщо хочете, перед подачею ще можна посипати цукровою пудрою.
Шарлотка по-новому не залишить байдужим нікого. Хочете порадувати дорогих гостей, тоді саме час приготувати шарлотку по цьому рецепту.