
Ось як потрібно варити УЗВАР! Ви ніколи цього правильно не робили! Секрет від сільської кухарки! Джерело
Узвар – головний зимовий та весняний напій, у якому безліч вітамінів, насичений з солодким смаком. Узвар варять з сухофруктів: груша придає солодкий смак, яблуко – кислинку, чорнослив – навар, вишня – аромат і відтінок.
Щоб узвар вийшов насиченим необхідно на 1 літр води брати 200 г сухофруктів. Узвар буде варитись всього 30 хвилин під закритою кришкою каструлі.
Смачний узвар рецепт приготування.
Інгредієнти
яблука 100 г.
груші 100 г.
чорнослив 100 г.
вишні 100 г.
Рецепт приготування узвару:
Сухофрукти промити в холодній воді.
Потім залити гарячою водою і залишити яблука та груші замочуватися на 30 хвилин, чорнослив та вишню на 20 хвилин.
У каструлю покласти замочені яблука та груші, влити воду у якій замочувались всі сухофрукти.
За необхідністю долити ще води. Довести до кипіння. Проварить яблука та груші 20 хвилин.
Додайте чорнослив та вишню і варіть ще приблизно 10 хвилин.
Зніміть каструлю з вогню та остудіть різдвяний узвар. Поставте напій у прохолодне місце на 3 години для настоювання.
Смачного!