
Огірки за таким рецептом виходять дуже смачними, відмінно підходять для салатів, розсольнику, домашніх пікантних соусів.
Повідомляє годинник, із посиланням на Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- огірки;
- хрін – 2-3 шт;
- листочки вишні, смородини, дуба по кілька штук;
- лавровий лист – 2-3 шт;
- кріп парасольки – 2 шт;
- часник – 2 зубчики;
- гвоздика – 2 шт;
- гострий перець за смаком;
- гірчичний порошок – 2 ст.л.
Для розсолу: сіль – 2 ст.л.
Процес приготування огірків
У чисту банку викладаємо на дно всі листочки, кріп, спеції, часник, перець.
Зверху викладаємо огірки і заливаємо гарячим розсолом.
Прикриваємо капроновою кришкою і залишаємо при кімнатній температурі на 2 доби.=
Якщо в банці за цей час буде пінка, просто знімаємо її ложкою.
Через 2 дні насипаємо зверху гірчичний порошок, закриваємо щільною кришкою, струшуємо і залишаємо ще на 6 годин.
Зливаємо розсіл, кип’ятимо і заливаємо назад в банки, закручуємо кришки і зберігаємо в підвалі.
