
ШОКОЛАДНА ПАСКА
Вам знадобляться:
- Яйця – 4 шт.
- Масло вершкове – 100 г
- Маргарин (вершковий) – 100 г
- Цукор – 1 -2 склянки
- Молоко – склянка
- Борошно – 2 склянки
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Какао – 4 ст.л.
- Шоколад – за смаком
- Ізюм – за смаком
- оріхи (мигдаль або волоські) – за смаком Джерело
Спосіб приготування:
Готується все дуже прости і досить швидко.
- Складіть в невеликій посуді масло і маргарин, і розтопіть їх на слабкому вогні.
- Після цього покладіть в них цукор і какао, і помішуючи дочекайтеся, коли цукор повністю розчиниться.
- Далі влийте молоко.
- Постійно помішуючи, доведіть вміст ковшика до кипіння і тут же зніміть його з вогню. Коли ця суміш охолоне, введіть в неї борошно, попередньо змішану з розпушувачем, і яйця.
- Все ретельно перемішайте і тепер, на ваш розсуд додайте в отримане тісто промитий і просушений ізюм, натертий або просто поламаний на дрібні шматочки шоколад подрібнені горіхи.
- Потім перекладіть тісто в змащену маслом форму для випічки і поставте в прогріту до 160-170 градусів духовку приблизно на одну годину.
- Готовність паски перевірте дерев`яною шпажкою або зубочисткою. Як і всі паски, шоколадну теж потрібно прикрасити глазур`ю.
- Але тут вам вибирати якою саме: цукровою чи шоколадною.
Смачного!