
Перед новорічними святами хотілося б поділитися з Вами рецептом приготування дуже смачної страви. Печериці з куркою і сиром сподобаються Вам і вашим близьким!
Необхідні продукти для приготування печериць з куркою і сиром:
- 500 г – курячого філе;
- 60 г – сир (Фета);
- 10 – великих свіжих печериць;
- 4 – столові ложки сметани;
- 1 – столова ложка борошна;
- 1/2 – склянки подрібненої моцарели;
- свіжа зелень петрушки за смаком;
- мелений чорний перець за смаком;
- сіль за смаком;
- 1 – столова ложка рослинної олії.
Готуємо печериці з куркою і сиром
1. Промийте і обсушіть печериці, гострим ножем підріжте і вийміть ніжки. Застеліть форму для випічки пергаментом і розкладіть в ній капелюшки отворами вгору.
2. Дрібно наріжте куряче філе. Розігрійте сковороду з 1 столовою ложкою рослинного масла на середньому вогні, додайте нарізану курку, смажте близько 5 хвилин, помішуючи час від часу.
3. Поки смажиться курка, дрібно наріжте ніжки грибів. Додайте нарізані гриби в сковороду з куркою, і готуйте разом ще 5 хвилин, періодично помішуючи.
4. Змішайте борошно із сметаною. Зменшіть вогонь і влийте сметану в сковороду. Підсоліть, приправте меленим чорним перцем і перемішайте. Гасіть ще протягом 8-10 хвилин, поки суміш не загусне, потім зніміть з вогню, щоб охолола.
5. Поки суміш охолоджується, розігрійте духовку до 180С.
6. Натріть сир (фета) на тертці і змішайте з куркою і грибами. Додайте дрібно нарізану петрушку і перемішайте.
7. Використовуючи 2 столові ложки, рівномірно розподіліть начинку між підготовленими капелюшками печериць. Зверху на начинку посипте потроху тертої моцарелли.
8. Запікайте в духовці протягом 15-20 хвилин, потім дайте грибам трохи охолонути і подавайте.
Смачного!