Печериці з куркою і сиром – дуже смачно і незвичайно

Перед новорічними святами хотілося б поділитися з Вами рецептом приготування дуже смачної страви. Печериці з куркою і сиром сподобаються Вам і вашим близьким!

Необхідні продукти для приготування печериць з куркою і сиром:

  • 500 г – курячого філе;
  • 60 г – сир (Фета);
  • 10 – великих свіжих печериць;
  • 4 – столові ложки сметани;
  • 1 – столова ложка борошна;
  • 1/2 – склянки подрібненої моцарели;
  • свіжа зелень петрушки за смаком;
  • мелений чорний перець за смаком;
  • сіль за смаком;
  • 1 – столова ложка рослинної олії.

Готуємо печериці з куркою і сиром

1. Промийте і обсушіть печериці, гострим ножем підріжте і вийміть ніжки. Застеліть форму для випічки пергаментом і розкладіть в ній капелюшки отворами вгору.

2. Дрібно наріжте куряче філе. Розігрійте сковороду з 1 столовою ложкою рослинного масла на середньому вогні, додайте нарізану курку, смажте близько 5 хвилин, помішуючи час від часу.

3. Поки смажиться курка, дрібно наріжте ніжки грибів. Додайте нарізані гриби в сковороду з куркою, і готуйте разом ще 5 хвилин, періодично помішуючи.

4. Змішайте борошно із сметаною. Зменшіть вогонь і влийте сметану в сковороду. Підсоліть, приправте меленим чорним перцем і перемішайте. Гасіть ще протягом 8-10 хвилин, поки суміш не загусне, потім зніміть з вогню, щоб охолола.

5. Поки суміш охолоджується, розігрійте духовку до 180С. 

6. Натріть сир (фета) на тертці і змішайте з куркою і грибами. Додайте дрібно нарізану петрушку і перемішайте. 

7. Використовуючи 2 столові ложки, рівномірно розподіліть начинку між підготовленими капелюшками печериць. Зверху на начинку посипте потроху тертої моцарелли.

8. Запікайте в духовці протягом 15-20 хвилин, потім дайте грибам трохи охолонути і подавайте.

Смачного!