
Ми зібрали для вас добірку з найсмачніших салатів. Вибирайте, що до вподоби саме вам і вашій родині. «Загадка»
Запропонуйте цей салатик вашим гостям, нехай вони розгадають з чого він зроблений. А поки вони будуть перебирати варіанти, салатик вже і закінчиться. Вже дуже він смачний!
Продукти:
- Твердий сир – 150 гр
- Ковбаса сирокопчена – 200 гр
- Морква сира – 1 шт
- Часник 2 зубчики
- Сіль і майонез.
На млинці:
Яйце куряче – 4 шт
Крохмаль – 1.5 ст.ложки
Приготування:
Спочатку випікаємо млинці. Для цього збиваємо яйця з крохмалем, солимо до смаку. Виходить – 5 млинчиків. Даємо охолонути млинцям, ріжемо їх на маленькі смужки. Твердий сир і сиру моркву натираємо на крупній тертці.
Ковбасу нарізаємо тоненькою соломкою. У салатниці з’єднуємо і перемішуємо всі інгредієнти і заправляємо майонезом з часником. Салат повинен настоятися хвилин 30.
Салат «Ніжний»
Готую його часто, він не тільки дуже смачний, але і не дорогий. Рекомендую!
Продукти:
- Шинка – 300 гр
- Огірок – 2 шт
- Яйця курячі – 3 шт
- Сир твердий – 50 гр
- Часник – 2 зубки
- Сіль за смаком
- майонез
Приготування
Огірки, шинку ріжемо соломкою, сир тремо на тертці. Яйця варимо, чистимо, тремо на тертці. Додаємо пропущений через прес часник, солимо, перчимо, заправляємо майонезом. Перемішуємо і подаємо до столу.
Салат «Тиждень»
Салат гарний у будь-який день тижня! Та хоч кожен день весь тиждень його робіть і їжте!
Продукти:
- Капуста – 1 невеликий качан
- Морква – 2 шт
- Крабове м’ясо – 1 упаковка
- Майонез – за смаком
Приготування:
Дрібно нашаткувати капусту, перетерти з сіллю. Натерти на дрібній тертці моркву. Нарізати крабове м’ясо. З’єднати всі продукти в глибокій салатниці.
Додати майонез і перемішати. Не забудьте трішки досолити.
Салат «90 – 60 – 90»
Цей салатик я в перший раз спробувала в кафе. Він мені так сподобався, що прийшовши додому, я його тут одразу ж приготувала.
Продукти:
- Грудка куряча – 1 шт
- Броколі – 1 пачка, приблизно 0,5 кг
- Огірки мариновані середнього розміру – 6-7 шт
- майонез легкий
- Сіль – щіпка
Приготування:
Підготовлену курку відварюємо в підсоленій воді до готовності. Броколі заливаємо окропом на 10 хвилин. Остиглу курку ділимо на волокна, броколі ріжемо не дуже дрібно.
А, ось огірки – дрібно. Все разом з’єднуємо і заправляємо майонезом.
Салат з баклажанів, маринованої цибулі та яєць
Цей салат подобається абсолютно всім, і навіть тим, хто до баклажанів байдужий. Ваші гості будуть в захваті!
Продукти:
- Баклажани – 500 гр
- Яйце куряче – 4 шт
- Цибуля ріпчаста – 1 шт
- Майонез або сметана
- Гірчиця зернова – за смаком
- Оцет 6-9% – 1 ст. ложка
- Сіль – 1 ч.ложка
- Цукор – 1 ч. ложка
- Олія для смаження
Приготування:
Яйця зварити, баклажани помити. Баклажани порізати соломкою, скласти в миску, посолити і залити холодною водою. Дати постояти 10-15 хвилин.
Тим часом, почистити цибулю, порізати тонкими півкільцями. Додати сіль, цукор, оцет, залити водою. З баклажан злити воду, добре їх віджати. Потім обсмажити на олії.
Яйця нарізати соломкою. З цибулі злити воду.
Змішати баклажани, мариновану цибулю і яйця.
Додати домашній майонез за цим рецептом і гірчицю. Пробуйте на сіль, якщо солі мало, посоліть. Подавати салат можна в салатниці або викласти в кулінарне кільце для салатів. Це вже як вам більше подобається, все одно все з’їдять до грама.
Смачного!