Пісний салат Олів’є, смачна та корисна страва на перший день посту.

Прийшов час очиститися не тільки духовно, але і фізично. Для цього потрібно дотримуватися посту та не вживати продуктів тваринного походження. Пропонуємо рецепт салату Олів’є з яблуком, який чудово підійде в цей час.

Складові:

  • Цибуля ріпчаста 2 шт.;
  • Картопля 4 шт.;
  • Консервований горошок 1 б.;
  • Морква 3 шт.;
  • Гриби 500 гр.;
  • Огірок солоний 2 шт.;
  • Яблуко 1 шт.;

Майонез:

  • Розсіл 80 мл.;
  • Цукор 5 гр.;
  • Рослинна олія 200 мл.;
  • Сіль 2,5 гр.;
  • Виноградний оцет 5 мл.




Спосіб приготування:

  1. У глибоку чашу для блендера помістіть розсіл, цукор, сіль та оцет.
  2. Збивайте на середніх обертах 2 хвилини, не зупиняючись тонкою цівкою вливайте олію.
  3. Перекладіть майонез в банку та відправте в холодильник на 2 години, щоб став густішим.
  4. Помийте, зваріть, очистьте від шкірки та поріжте моркву й картоплю.
  5. Почистьте, помийте та наріжте дрібно цибулю, а гриби пластинками. Обсмажте їх разом на рослинній олії.
  6. Поріжте кубиками огірки та яблуко.
  7. В салатнику змішайте картоплю, моркву, гриби з цибулею, горошок, огірки та яблуко і заправте майонезом.

Пісний та корисний салат Олів’є готовий.

Приємного апетиту!