Помідори “Чарівні” – за розсолом черга!

Цей рецепт підкорив моє серце, моїх близьких і друзів.

За довгі дачні роки я перепробувала безліч рецептів закручування помідор.

Дуже люблю великі м’ясисті цукрові помідори, але вони салатні. Для консервування в цьому році посадила в теплицю кілька кущів дрібних помідорів «Балконний цукровий – Преміум Сідс», скоростиглий, дуже солодкий, інформує Ukr.Media їжа.

Поділюся з Вами моїм улюбленим рецептом!

Для маринаду:
На 1 літр води:
1 ст. л. крупної солі з верхом.
4 ст. л. цукрового піску.
50 мл 9% оцту.
зелень: лист смородини, хрону, вишні, парасолька кропу, петрушка, гілка екстрагона.
приправи: перець горошком, духмяний перець, часник, лавровий лист.

Приготування:

Банки помити, простерилізувати.
Зелень один раз опустити в окріп на 1 секунду, розкласти по банках. Помідори помити, зубочисткою в плодоніжки зробити проколи.

Розкласти по банках помідори, додати спеції. Залити вміст один раз окропом. Прикрити кришками і дати постояти 15 хвилин. Злити цю воду в каструлю.

Я дивлюся, скільки літрів вийшло, тому що розсіл складений з розрахунку на 1 літр.

Тут доводиться або додавати воду, або розсіл залишиться. У цьому – заморочка. Але це варто того, щоб попрацювати.

Залити помідори цим рассолом. Закатати гарячими кришками і перевернути.
Накрити теплим до охолодження.

Добре зберігаються при кімнатній температурі в умовах міської квартири.

Помідори виходять дуже смачні, малосольні, солодкі.