ПРОДУКТИ, ЯКІ ДОПОМОЖУТЬ ПОЗБУТИСЯ НЕСТЕРПНОЇ ПЕЧІЇ

З симптомами печії багато хто знайомий не з чуток. Чому ж з’являється це неприємне відчуття, і які продукти допоможуть його позбутися, пише intermarium.

ЧОМУ? Печія – це відчуття дискомфорту і печіння за гpудиною і в надчеревній ділянці. Найчастіше вона з’являється через порушення в роботі травної системи або підвищення внутрішньочеревного тиску, але іноді виникає у практично здорових людей – в результаті переїдання або неправильного способу життя.

СТРАЖДАЮТЬ ВСІ? Згідно зі статистикою, від печії стpаждає до половини населення нашої планети. Причому від віку цей показник не залежить – однаково дістається і молоді, і більш зрілим людям.

У нашій країні вживання великої кількості жирної, смаженої їжі, особливо під час застілля, є майже національною традицією. Тому і печія «приходить» практично в кожен будинок.

Є ЛІКУВАННЯ? На жаль, ніякі продукти харчування не здатні повністю позбавити печії, але є такі, які можуть полегшити хворобливі симптоми.

СІК АЛОЕ – це один з найефективніших способів лікування печії. Він славиться протизапальними і заспокійливими властивостями. Особливо добре допомагає алое в тому випадку, коли печія викликана гастритом чи виразковою хворобою.

БАНАН обволікає стінки стравоходу, тим самим знімаючи подразнення, а ферменти, які містяться в ньому, сприяють травленню і покращують роботу кишечника. Особливо добре банан підійде вaгiтним, які теж нерідко страждають від печії через зміни гopмонального фону.

КАРТОПЛЯНИЙ СІК вважається одним з найефективніших і корисних домашніх засобів від печії. Він не тільки швидко позбавляє від неприємних відчуттів, але і покращує загальний стан органів травлення, особливо при підвищеній кислотності.

Зазначимо, що для лікування можна використовувати тільки свіжовичавлений сік. Кожну нову порцію готують безпосередньо перед прийомом.

ГОРОХ. Досить пожувати 3-4 свіжих або розпарених горошини, і неприємні симптоми помітно ослабнуть. Якщо печія з’являється часто, наприклад, при вагiтнoсті, можна жувати по кілька горошин 3-4 рази на день. Цей засіб вважається одним з найбезпечніших і не має протипоказань.

ВІВСЯНА КАША. Вівсянка – страва на всі випадки життя, в тому числі і під час печії. У ній мало жиру, багато волокон, а її консистенція заспокоює шлунок. Вівсяну кашу можна чергувати з рисовою, пшоняною і гречаною.

ПАПАЙЯ. Цей екзотичний фрукт містить спеціальний фермент папаїн, який сприяє травленню. Він запобігає розладу шлунка, позбавляє від нудоти і притуплює печію.