Проста підгодівля для будь-якої розсади

Хочемо поділитися секретом, як виростити міцну розсаду і щорічно радіти рясному урожаю.

Всі ми знаємо, що рослинам потрібна підгодівля, але не варто витрачатися на все підряд, чекаючи чуда. Досить вибрати одне, але універсальне підживлення.

Існує два види підгодівлі: для коренів і листя. Від першого типу залежить, чи достатньо макро і мікроелементів буде отримувати рослина.

Якщо рослина буде отримувати харчування в надлишку, нарощування кореневої системи в кінцевому підсумку припиниться, а значить, розсада буде слабкою в майбутньому.

Рекомендуємо приділяти особливу увагу грунті: в якісній землі міститься досить корисних речовин, необхідних рослині на перших парах.

Рекомендуємо купувати складні грунти, в складі яких присутній:

  • N – азот;
  • P – фосфор;
  • K – калій.

Азот відповідає за розвиток листяної системи, фосфор – сприяє зміцненню коренів, а калій вкрай необхідний для рясного цвітіння або плодоношення.

Але є ще один важливий елемент, про який багато хто забуває. Мова йде про кальцій, який і є тим чарівним добривом, про який було написано вище.

Кальцієва селітра і її користь для рослин

Якщо ви висаджуєте культури з міцним стовбуром, наприклад, перці, баклажани чи помідори, використовуйте кальцієву підгодівлю. В даному випадку вона виконує ту ж роль, що і для людського організму: зміцнює основу рослини.

Кальцієва селітра випускається у вигляді кристалічної солі, що дозволяє їй легко розчинятися у воді. У складі підгодівлі міститься 14% азоту і 27% кальцію.

Використовуючи її, ви можете розраховувати на:

  • зміцнення коренів і стебел;
  • збільшення врожаю на 15% -20%;
  • відсутність ризику вершинної гнилизни.

Вносити кальцієву селітру можна на будь-якому етапі зростання, але ми рекомендуємо робити це в момент появи 3-4 справжніх листків. При цьому принципово важливо дотримуватися дозування.

На 1 л води потрібно всього 2 г кальцієвої селітри, що приблизно дорівнює половині чайної ложки. Отриманий склад заливаєте в ємність з пульверизатором і рівномірно розпилюєте по листю.