Прості салати на день народження: 9 кращих рецептів святкових закусок

У кожного іменинника майже завжди з’являються сумніви напередодні свята, які можна приготувати прості салати на день народження.

Під час застілля потрібно і гостей здивувати, і нагодувати всіх смачно, і так, щоб на бюджеті сильно не відобразилося.

М’ясний салат на святковий стіл

Смачні та ситні салати з яловичиною на святковий стіл дуже сподобаються чоловічій аудиторії. Він виходить ситним, пікантним і в міру гострим, таке частування зможе якісно вгамувати голод до моменту подачі гарячого на стіл. У складі перець чилі, свіжі овочі та зелень — ідеальне поєднання, яке підкорить кожного гостя.

Складові:

  • телятина — 500 г
  • свіжий огірок — 3 шт.
  • солодкий перець — 2 шт.
  • чилі — 1 стручок
  • кінза — ½ пучка
  • пекінська капуста — 1/3 качана
  • французька гірчиця — 2 ст. л.
  • лимонний сік — 1 ст. л.
  • бальзамик — 1 ч. л.
  • кунжут для подачі

Приготування:

  1. М’ясо порізати соломкою, обсмажити на олії, посолити.
  2. Порізати соломкою огірки, солодкий перець.
  3. Чилі подрібнити тонкими кільцями, порвати дрібно пекінку.
  4. Змішати всі продукти, додати порізану кінзу.
  5. Змішати лимонний сік і гірчицю.
  6. Полити заправкою салат, скропити бальзаміком, посипати кунжутом.

Салат з риби на святковий стіл

Прості салати приготовані на день народження можуть складатися всього з 4 інгредієнтів і соусу, а в результаті виходять надзвичайно смачні закуски, які припадуть до душі кожному гостю. Сьомга в даному варіанті закуси виступає головним компонентом і за кольором, і за смаком, тому салат краще оформити шарами, виділивши акцент.

Складові:

  • сьомга — 500 г
  • сир — 20 г
  • яйця, зварені круто — 4 шт.
  • кріп — 1 пучок
  • майонез

приготування:

  1. Порізати яйця, рибу, зелень, сир натерти.
  2. Викласти продукти шарами, промазуючи кожен майонезом.
  3. Святковий салат з сьомгою подається після 2 години просочення

Святковий салат з морепродуктів

Прості салати на день народження можна доповнити креветками і перетворити нудні закуски в надзвичайно смачні і красиві частування. Як правило, молюсків купують вже очищеними, їх потрібно обробити окропом і видалити тоненьку нитку, в якій накопичується пісок. Оформити частування можна у вигляді салату-коктейлю.

Складові:

  • креветки — 200 г
  • чері — 10 шт.
  • айсберг — ½ качана
  • паприка жовта — 1/3 шт.
  • оливкова олія — ​​2 ст. л.
  • сік лайма — 1 ст. л.
  • сухий часник і сіль

Приготування:

  1. Заморожені креветки залити окропом, потримати на мінімальному вогні 3 хвилини, залити крижаною водою.
  2. Змішати лаймовий сік з сіллю, часником, додати олію, інтенсивно перемішати.
  3. Розділити салат на дрібні частини, перець порізати кубиком.
  4. Змішати всі компоненти (крім соусу), розподілити в креманках.
  5. Святковий салат з креветками полити соусом і відразу подавати.

Святковий салат з крабових паличок

Урізноманітнити легкий салат на святковий стіл з крабових паличок допоможуть нові цікаві інгредієнти і порційна подача. Для оформлення знадобиться спеціальне кільце, якщо такого не знайшлося, його можна зробити самому з пластикової пляшки. По-новому закуска заграє, якщо до складу додати твердий сир.

Складові:

  • крабові палички — 200 г
  • свіжі огірки — 2 шт.
  • твердий сир — 200 г
  • кукурудза — 1 б.
  • майонез
  • яйця — 3 шт.

Приготування:

  1. Всі компоненти порізати дрібно, змішати з кукурудзою.
  2. Заправити салат майонезом.
  3. Викласти в формувальне кільце, гарненько утрамбувати.
  4. Подавати після півгодинного просочення.

Святковий салат з грибами

Часто прості салати на свято виявляються найсмачнішими і з’їдаються першими. «Грибна галявина» — закуска, яка добре себе зарекомендувала і як ситне частування, і дуже красиве, завдяки традиційному оформленню. Для реалізації задуму знадобиться баночка маринованих опеньків, вони дуже ефектно доповнять святкове блюдо.

Складові:

  • опеньки — 1 б.
  • відварене філе — 300 г
  • свіжі огірки — 2 шт.
  • яйця — 3 шт.
  • сир — 200 г
  • зелень — ½ пучка
  • майонез
  • картопля в мундирі — 3 шт.
  • солоні огірки — 2 шт.

class=”centered-text”>
class=”ua907d79b6084ef7e5507967d4cf821c0-content”>ЧИТАЙТЕ:  3 ідеї для легкої вечері. Потіш себе смачненьким
Приготування:

  1. Кожен шар потрібно промащувати майонезом. Першим викладають терту картоплю, потім солоні огірки, філе, яйця, свіжий огірок. Останній шар — сир.
  2. Обмазати всю конструкцію майонезом, обсипати порізаною зеленню.
  3. Зверху викласти «шапку» з опеньків.

Святковий салат «Шарлотка»

Незвичайний святковий смачний салат «Шарлотка» готується набагато простіше, ніж здасться з першого погляду. Дуже ефектне частування виходить ще й неймовірно ситним і насиченим. Заздалегідь можна спекти 2 яєчних млинчика і замаринувати в оцті цибулю, а далі процес піде дуже швидко. Подають закуску після просочення протягом 2 годин.

Складові:

  • яєчні млинці — 2 шт.
  • маринована цибуля — 1 шт.
  • копчена грудка — 200 г
  • картопля в мундирі — 3 шт.
  • горошок — 1 б.
  • яйця варені — 4 шт.
  • майонез

Приготування:

  1. Змішати порізану картоплю з цибулею і 2 ложками майонезу.
  2. Окремо змішати порізану грудку з горошком і парою ложок майонезу.
  3. Глибокий салатник застелити плівкою.
  4. Згорнути рулетом млинчики, порізати на секції, товщиною 1 см.
  5. Викласти спіральки в салатник, слідом розподілити половину картопляної маси.
  6. Другим шаром викласти курку, завершити картоплею. Охолоджувати 2 години.
  7. Перевернути салат на блюдо, зняти плівку.

Святковий салат «Морквина»

Простий святковий салат з шинкою можна оформити у вигляді морквини і здивувати гостей або залучити малюків до ситнї страви. На ділі, таким способом можна оформити абсолютно будь-який салат, навіть горезвісний «Олів’є» або «Крабовий». Готується частування швидко, на просочення не знадобиться багато часу.

Складові:

  • морква варена — 2 шт.
  • цибуля — 1 шт.
  • солоний огірок — 2 шт.
  • печериці — 300 г
  • шинка — 300 г
  • картопля в мундирі — 2 шт.
  • маслини — 2 шт.
  • петрушка — ½ пучка
  • майонез

Приготування:

    1. Гриби обсмажити з цибулею, посолити, охолодити.
    2. Картоплю і огірки натерти.
    3. Моркву потерти на дрібній тертці.
    4. Шинку порізати дрібно.
    5. Маслинки нарізати тонкими півкільцями.
    6. Викласти першим шаром картоплю, спорудивши форму моркви, просочити майонезом.
    7. Слідом викладають гриби, шинку, огірки, просочуючи кожен шар майонезом.
    8. Прикрасити тертою морквиною, доповнити маслинами, з петрушки зробити хвіст.

 

Святковий салат з сухариками

Рецепти святкових салатів з сухариків вимагають виконання тільки однієї умови — додають грінки перед самою подачею, щоб вони не встигли розмокнути. Хрусткі сухарики можна зробити власноруч, підрум’янивши скибочки на сухій сковороді в духовці, під грилем або в мікрохвильовці. Сам склад страви також можна визначити інтуїтивно, з’єднавши улюблені компоненти.

Складові:

      • білі сухарики — 100 г
      • кукурудза — 1 б.
      • шинка — 200 г
      • пекінська капуста — 200 г
      • сир — 150 г
      • майонез

Приготування:

      1. Нашаткувати пекінку, шинку порізати кубиком.
      2. Сир натерти, змішати з іншими інгредієнтами і кукурудзою.
      3. Змішати салат з майонезом, при подачі доповнити грінками.

Святковий торт-салат

Красиві і смачні салати на свято оформляють незвичайними способами. Хороший варіант зробити закусочний торт — застосувати в якості основи покупні вафельні коржі, для наповнення підійде солена або консервована риба, сир, свіжі огірки і просочити блюдо майонезом. Подають закуску після 2-3 годинного просочення в холодильнику.

Складові:

      • вафельні коржі — 4 шт.
      • сьомга слабосолена — 300 г
      • яйця — 3 шт.
      • гриби — 300 г
      • цибуля — ½ шт.
      • сир — 200 г
      • майонез

Приготування:

      1. Гриби обсмажити з цибулею, посолити, охолодити.
      2. Вафельний корж промащують майонезом, викладають першими гриби, слідом ще корж, просочити соусом, розподілити шматочки риби.
      3. Накрити коржем, просочити, викласти яйця, завершити вафельним листом, промазати майонезом, посипати сиром.
      4. Поставити в холодильник просочуватися на 2 години.

Смачного!