
У кожного іменинника майже завжди з’являються сумніви напередодні свята, які можна приготувати прості салати на день народження.
Під час застілля потрібно і гостей здивувати, і нагодувати всіх смачно, і так, щоб на бюджеті сильно не відобразилося.
М’ясний салат на святковий стіл
Смачні та ситні салати з яловичиною на святковий стіл дуже сподобаються чоловічій аудиторії. Він виходить ситним, пікантним і в міру гострим, таке частування зможе якісно вгамувати голод до моменту подачі гарячого на стіл. У складі перець чилі, свіжі овочі та зелень — ідеальне поєднання, яке підкорить кожного гостя.
Складові:
- телятина — 500 г
- свіжий огірок — 3 шт.
- солодкий перець — 2 шт.
- чилі — 1 стручок
- кінза — ½ пучка
- пекінська капуста — 1/3 качана
- французька гірчиця — 2 ст. л.
- лимонний сік — 1 ст. л.
- бальзамик — 1 ч. л.
- кунжут для подачі
Приготування:
- М’ясо порізати соломкою, обсмажити на олії, посолити.
- Порізати соломкою огірки, солодкий перець.
- Чилі подрібнити тонкими кільцями, порвати дрібно пекінку.
- Змішати всі продукти, додати порізану кінзу.
- Змішати лимонний сік і гірчицю.
- Полити заправкою салат, скропити бальзаміком, посипати кунжутом.
Салат з риби на святковий стіл
Прості салати приготовані на день народження можуть складатися всього з 4 інгредієнтів і соусу, а в результаті виходять надзвичайно смачні закуски, які припадуть до душі кожному гостю. Сьомга в даному варіанті закуси виступає головним компонентом і за кольором, і за смаком, тому салат краще оформити шарами, виділивши акцент.
Складові:
- сьомга — 500 г
- сир — 20 г
- яйця, зварені круто — 4 шт.
- кріп — 1 пучок
- майонез
приготування:
- Порізати яйця, рибу, зелень, сир натерти.
- Викласти продукти шарами, промазуючи кожен майонезом.
- Святковий салат з сьомгою подається після 2 години просочення
Святковий салат з морепродуктів
Прості салати на день народження можна доповнити креветками і перетворити нудні закуски в надзвичайно смачні і красиві частування. Як правило, молюсків купують вже очищеними, їх потрібно обробити окропом і видалити тоненьку нитку, в якій накопичується пісок. Оформити частування можна у вигляді салату-коктейлю.
Складові:
- креветки — 200 г
- чері — 10 шт.
- айсберг — ½ качана
- паприка жовта — 1/3 шт.
- оливкова олія — 2 ст. л.
- сік лайма — 1 ст. л.
- сухий часник і сіль
Приготування:
- Заморожені креветки залити окропом, потримати на мінімальному вогні 3 хвилини, залити крижаною водою.
- Змішати лаймовий сік з сіллю, часником, додати олію, інтенсивно перемішати.
- Розділити салат на дрібні частини, перець порізати кубиком.
- Змішати всі компоненти (крім соусу), розподілити в креманках.
- Святковий салат з креветками полити соусом і відразу подавати.
Святковий салат з крабових паличок
Урізноманітнити легкий салат на святковий стіл з крабових паличок допоможуть нові цікаві інгредієнти і порційна подача. Для оформлення знадобиться спеціальне кільце, якщо такого не знайшлося, його можна зробити самому з пластикової пляшки. По-новому закуска заграє, якщо до складу додати твердий сир.
Складові:
- крабові палички — 200 г
- свіжі огірки — 2 шт.
- твердий сир — 200 г
- кукурудза — 1 б.
- майонез
- яйця — 3 шт.
Приготування:
- Всі компоненти порізати дрібно, змішати з кукурудзою.
- Заправити салат майонезом.
- Викласти в формувальне кільце, гарненько утрамбувати.
- Подавати після півгодинного просочення.
Святковий салат з грибами
Часто прості салати на свято виявляються найсмачнішими і з’їдаються першими. «Грибна галявина» — закуска, яка добре себе зарекомендувала і як ситне частування, і дуже красиве, завдяки традиційному оформленню. Для реалізації задуму знадобиться баночка маринованих опеньків, вони дуже ефектно доповнять святкове блюдо.
Складові:
- опеньки — 1 б.
- відварене філе — 300 г
- свіжі огірки — 2 шт.
- яйця — 3 шт.
- сир — 200 г
- зелень — ½ пучка
- майонез
- картопля в мундирі — 3 шт.
- солоні огірки — 2 шт.
class=”centered-text”>
class=”ua907d79b6084ef7e5507967d4cf821c0-content”>ЧИТАЙТЕ: 3 ідеї для легкої вечері. Потіш себе смачненьким
Приготування:
- Кожен шар потрібно промащувати майонезом. Першим викладають терту картоплю, потім солоні огірки, філе, яйця, свіжий огірок. Останній шар — сир.
- Обмазати всю конструкцію майонезом, обсипати порізаною зеленню.
- Зверху викласти «шапку» з опеньків.
Святковий салат «Шарлотка»
Незвичайний святковий смачний салат «Шарлотка» готується набагато простіше, ніж здасться з першого погляду. Дуже ефектне частування виходить ще й неймовірно ситним і насиченим. Заздалегідь можна спекти 2 яєчних млинчика і замаринувати в оцті цибулю, а далі процес піде дуже швидко. Подають закуску після просочення протягом 2 годин.
Складові:
- яєчні млинці — 2 шт.
- маринована цибуля — 1 шт.
- копчена грудка — 200 г
- картопля в мундирі — 3 шт.
- горошок — 1 б.
- яйця варені — 4 шт.
- майонез
Приготування:
- Змішати порізану картоплю з цибулею і 2 ложками майонезу.
- Окремо змішати порізану грудку з горошком і парою ложок майонезу.
- Глибокий салатник застелити плівкою.
- Згорнути рулетом млинчики, порізати на секції, товщиною 1 см.
- Викласти спіральки в салатник, слідом розподілити половину картопляної маси.
- Другим шаром викласти курку, завершити картоплею. Охолоджувати 2 години.
- Перевернути салат на блюдо, зняти плівку.
Святковий салат «Морквина»
Простий святковий салат з шинкою можна оформити у вигляді морквини і здивувати гостей або залучити малюків до ситнї страви. На ділі, таким способом можна оформити абсолютно будь-який салат, навіть горезвісний «Олів’є» або «Крабовий». Готується частування швидко, на просочення не знадобиться багато часу.
Складові:
- морква варена — 2 шт.
- цибуля — 1 шт.
- солоний огірок — 2 шт.
- печериці — 300 г
- шинка — 300 г
- картопля в мундирі — 2 шт.
- маслини — 2 шт.
- петрушка — ½ пучка
- майонез
Приготування:
-
- Гриби обсмажити з цибулею, посолити, охолодити.
- Картоплю і огірки натерти.
- Моркву потерти на дрібній тертці.
- Шинку порізати дрібно.
- Маслинки нарізати тонкими півкільцями.
- Викласти першим шаром картоплю, спорудивши форму моркви, просочити майонезом.
- Слідом викладають гриби, шинку, огірки, просочуючи кожен шар майонезом.
- Прикрасити тертою морквиною, доповнити маслинами, з петрушки зробити хвіст.
Святковий салат з сухариками
Рецепти святкових салатів з сухариків вимагають виконання тільки однієї умови — додають грінки перед самою подачею, щоб вони не встигли розмокнути. Хрусткі сухарики можна зробити власноруч, підрум’янивши скибочки на сухій сковороді в духовці, під грилем або в мікрохвильовці. Сам склад страви також можна визначити інтуїтивно, з’єднавши улюблені компоненти.
Складові:
-
-
- білі сухарики — 100 г
- кукурудза — 1 б.
- шинка — 200 г
- пекінська капуста — 200 г
- сир — 150 г
- майонез
-
Приготування:
-
-
- Нашаткувати пекінку, шинку порізати кубиком.
- Сир натерти, змішати з іншими інгредієнтами і кукурудзою.
- Змішати салат з майонезом, при подачі доповнити грінками.
-
Святковий торт-салат
Красиві і смачні салати на свято оформляють незвичайними способами. Хороший варіант зробити закусочний торт — застосувати в якості основи покупні вафельні коржі, для наповнення підійде солена або консервована риба, сир, свіжі огірки і просочити блюдо майонезом. Подають закуску після 2-3 годинного просочення в холодильнику.
Складові:
-
-
- вафельні коржі — 4 шт.
- сьомга слабосолена — 300 г
- яйця — 3 шт.
- гриби — 300 г
- цибуля — ½ шт.
- сир — 200 г
- майонез
-
Приготування:
-
-
- Гриби обсмажити з цибулею, посолити, охолодити.
- Вафельний корж промащують майонезом, викладають першими гриби, слідом ще корж, просочити соусом, розподілити шматочки риби.
- Накрити коржем, просочити, викласти яйця, завершити вафельним листом, промазати майонезом, посипати сиром.
- Поставити в холодильник просочуватися на 2 години.
-
Смачного!