Просто неймовірний пиріг «Вишня під снігом», що тане в роті

Важко підібрати слова, це ж так смачно!

Немає слів, щоб описати, наскільки це смачно! За вуха не відтягнеш від таких ласощів, будете в повному захваті і роздавати рецепт. Шикарний, шалено смачний пиріг з вишнею, пісочним тістом і безе — пальчики оближеш! Замість вишні можна використовувати малину чи полуницю.

Про це пише, годинник із посиланням на Пошепки.

Рецепт пирога «ВИШНЯ ПІД СНІГОМ»: для форми 20-22 см

ТІСТО:

150 г вершкового м’якого масла (маргарину)

2 ст. л. цукру

дрібка солі

3-4 жовтки (у мене 3 середніх)

1 ч. л.розпушувача

приблизно 2 склянки борошна (можливо більше)

Начинка:

500 г вишні

1 ст. л. крохмалю

цукру

БЕЗЕ:

3-4 білка (у мене 3)

2 \ 3 склянки цукру

Якщо у вас ЗАМОРОЖЕНА ВИШНЯ — розморозити, злити рідину, далі за рецептом.

Приготування пирога з вишнею:

1.Перш за все, приготуємо вишню, очистимо від кісточок.

2. Змішуємо м’яке вершкове масло, додаємо сіль, цукор, жовтки, можна ще ванільний цукор або ванілін. Збиваємо міксером 1-2 хвилини.

Просіваємо борошно, додаємо розпушувач і замішуємо м’яке еластичне тісто.

3.Без качалки руками тісто розтягуємо, переносимо в форму, формуємо акуратні бортики.

4. До вишні додаємо цукор, крохмаль, перемішуємо, викладаємо на тісто в форму. Ягода стає солодшою від цукру, а крохмаль вбере зайву вологу.

Розміщуємо форму в розігріту духовку, печемо 15-25 хвилин в залежності від вашої духовки, тісто має бути готове.

5.За 3 хвилини до готовності збиваємо охолоджені білки в пишну піну, потім додаємо цукор і збиваємо до готовності, до міцних піків. Перевернуті готові білки не повинні випадати з посуду.

6.Ложкою або кондитерським мішком розподіляємо білки поверх вишні, зменшуємо вогонь до 150 градусів і допікаємо ще приблизно 10-12 хвилин до світло-бежевого кольору.

З духовки після готовності виймаємо тільки через 10 хвилин. З форми пиріг виймається легко. Потім дати охолонути і можна відразу подавати до столу, терпіння ледь вистачає, щоб дочекатися цього моменту.

Ось так просто і швидко можна спекти чудовий пиріг з вишнею!

Приємного чаювання і кулінарних успіхів!