
Важко підібрати слова, це ж так смачно!
Немає слів, щоб описати, наскільки це смачно! За вуха не відтягнеш від таких ласощів, будете в повному захваті і роздавати рецепт. Шикарний, шалено смачний пиріг з вишнею, пісочним тістом і безе — пальчики оближеш! Замість вишні можна використовувати малину чи полуницю.
Про це пише, годинник із посиланням на Пошепки.
Рецепт пирога «ВИШНЯ ПІД СНІГОМ»: для форми 20-22 см
ТІСТО:
150 г вершкового м’якого масла (маргарину)
2 ст. л. цукру
дрібка солі
3-4 жовтки (у мене 3 середніх)
1 ч. л.розпушувача
приблизно 2 склянки борошна (можливо більше)
Начинка:
500 г вишні
1 ст. л. крохмалю
цукру
БЕЗЕ:
3-4 білка (у мене 3)
2 \ 3 склянки цукру
Якщо у вас ЗАМОРОЖЕНА ВИШНЯ — розморозити, злити рідину, далі за рецептом.
Приготування пирога з вишнею:
1.Перш за все, приготуємо вишню, очистимо від кісточок.
2. Змішуємо м’яке вершкове масло, додаємо сіль, цукор, жовтки, можна ще ванільний цукор або ванілін. Збиваємо міксером 1-2 хвилини.
Просіваємо борошно, додаємо розпушувач і замішуємо м’яке еластичне тісто.
3.Без качалки руками тісто розтягуємо, переносимо в форму, формуємо акуратні бортики.
4. До вишні додаємо цукор, крохмаль, перемішуємо, викладаємо на тісто в форму. Ягода стає солодшою від цукру, а крохмаль вбере зайву вологу.
Розміщуємо форму в розігріту духовку, печемо 15-25 хвилин в залежності від вашої духовки, тісто має бути готове.
5.За 3 хвилини до готовності збиваємо охолоджені білки в пишну піну, потім додаємо цукор і збиваємо до готовності, до міцних піків. Перевернуті готові білки не повинні випадати з посуду.
6.Ложкою або кондитерським мішком розподіляємо білки поверх вишні, зменшуємо вогонь до 150 градусів і допікаємо ще приблизно 10-12 хвилин до світло-бежевого кольору.
З духовки після готовності виймаємо тільки через 10 хвилин. З форми пиріг виймається легко. Потім дати охолонути і можна відразу подавати до столу, терпіння ледь вистачає, щоб дочекатися цього моменту.
Ось так просто і швидко можна спекти чудовий пиріг з вишнею!
Приємного чаювання і кулінарних успіхів!