
Без перебільшення можу сказати, що цей кекс – найсмачніший. Тут немає родзинок, горіхів і інших начинок, але мої діти їх терпіти не можуть. Зате в кексі є секретний інгредієнт, який робить його неймовірно смачним, ніжним, ні в якому разі не сухим, якими зазвичай бувають кекси. А пробувала я різні (в чеській кухні “бабовкі” печуть часто і на різний манер). Джерело
Взагалі, у моєї сім’ї цей кекс – абсолютний фаворит. Перші рази я робила ще глазур з цукрової пудри і лимонного соку, але кекс настільки самодостатній і виразний за смаком, що її робити я перестала – їдять, аж за вухами тріщить.
Складові:
- 160 гр м’якого масла;
- 200 гр цукру;
- 500 гр сиру (я беру в таких пластикових контейнерах, пюреподібний);
- 3-4 яйця (білки і жовтки окремо);
- щіпка солі;
- 200 гр манки;
- 1/2 пакету розпушувача;
- цедра і сік одного лимона.
Приготування:
- Розігріти духовку до 170С.
- У мисці змішати масло, цукор, жовтки, цедру і сік одного лимона до світлої піни.
- Додайте сир.
- Білки збuти в окремій мисці з дрібкою ванільного цукру до стійких піків.
- У манку додайте розпушувач і дрібку солі, добре перемішайте а потім додайте сирну суміш.
- Легко вмішайте збиті білки.
- Форму для кексу добре змастіть маслом і посипте манкою (можна борошном грубого помелу).
- Вилийте тісто та печіть приблизно годину.
- Готовність можна перевірити зубочисткою. Готовий кекс витягнути, дати постояти пару хвилин, а потім обережно витягти з форми! Смачного!