
Приготувала піцу за цим рецептом лише один раз, і зрозуміла, що в цій хаті вже ніхто не буде замовляти доставку, як колись. Таку смачну основу, скажу чесно, я ще не куштувала. А те, що вона готується всього 20 хвилин, взагалі казка!
Повідомляє годинник, із посиланням на ibilingua.com
Вам знадобиться:
для тіста:
– 2 ложки сметани,
– 100-150 г кефіру,
– 50 г масла або маргарину (розтопити),=
– Сіль – третина ч.л.,
– 0,5 ч.л соди,
— борошно,
— щіпка цукру.
Готуємо так:
Змішати кефір і сметану виделкою, додати сіль і соду-через 1-2 хвилини піде піна. Додати цукор і маргарин.
Додавши борошно, замісити дуже м’яке (можливо навіть трохи липнуче до рук тісто)
Тут же покласти його на змащене деко і розрівняти руками (пласт не гладкий), укласти начинку (у мене пошарово цибуля, копчена ковбаса, сир, майонез). Майонез обов’язково останнім шаром (тонка сіточка з пакетика).
Мені дуже подобаються Прованські трави-посипаю зверху.
Печу при 180 гр. до рум’яної скоринки.
PS на прохання читачів пишу точну кількість борошна для моєї піци (приготувала вдруге) – на половину 250г склянки кефіру (інше за рецептом) у мене пішло 1,5 такої ж склянки борошна (1 стакан додала в тісто, половину висипана на стіл і в ній замішано остаточно).
Смачного, друзі! Сподіваюсь мій рецепт стане вам у нагоді!