Пиріжки завжди виходять повітряними: заварюємо тісто на крутому кип’ятку

Дуже повітряні і пишні, м’які пиріжки з будь-якою начинкою. Рецепт найпростіший, зі звичайних продуктів, але виходить просто дивовижна страва.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кип’яток і тепле молоко по 250 мл;
  • борошно, 160 + 540 г;
  • дріжджі свіжі, 25 г;
  • масло вершкове розтоплене, 100 г;
  • цукор, 1 ст.л;
  • сіль, 1.5 ч.л;
  • цибуля, 1 шт;
  • фарш, 500 г;
  • масло вершкове і олія соняшникова;
  • сіль, спеції.

Процес приготування пиріжків

Кип’яток змішуємо з молоком, додаємо борошно 160 г, сіль і цукор, дріжджі. Перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин.

Всипаємо решту борошна і розтоплене вершкове масло. Тісто вимішуємо і накриваємо, залишаємо в теплому місці на 1 годину.

Для начинки обсмажуємо дрібно різану цибулю на суміші олії і вершкового масла, потім додаємо фарш, солимо і перчимо.

Коли начинки буде майже готова, додаємо спеції і дрібно посічену зелень.

Формуємо пиріжки з начинкою і обсмажуємо на розігрітій олії.

Тісто не вбираємо олію, тому пиріжки НЕ будуть жирними. Подавати можна зі сметаною, різними соусами, салатами зі свіжих овочів.

Пиріжки завжди виходять повітряними: заварюємо тісто на крутому кип'ятку

Сподобалося? Поділіться з друзями!