Пишний хліб на чашці води: пористий усередині і з хрусткою скоринкою

Хліб виходить дуже повітряним і м’яким, з дуже смачною хрусткою скоринкою. Спосіб приготування простий, з ним впорається навіть кулінар початківець.

Про це пише годинник, за матеріалами Скарбничка рецептів

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно, 320 г;
  • сіль, 7 г;
  • дріжджі живі, 20 г;
  • тепла вода, 250 мл;
  • цукор, 10 г.

Процес приготування хліба

Дріжджі розчиняємо в теплій воді і додаємо сіль і цукор.

Коли маса стане однорідною, всипаємо просіяне борошно, вимішуємо тісто, накриваємо і залишаємо в теплому місці на 1 годину.

Обминаємо тісто і ділимо на дві частини.

З кожної формуємо багет на поверхні гострим ножем робимо надрізи і викладаємо їх на деко, застелене пергаментом.

Випікаємо 40 хвилин при 200 градусах.

Хліб виймаємо з духовки, накриваємо легкою серветкою і залишаємо остигати. Скоринка виходить хрусткою, але не буде твердою, батони легко ріжуться і не кришаться.