Пишний, повітряний, яскравий манник «Зебра»: шикарний і на вигляд, і на смак!

Рецепти пирогів на манній крупі давно полюбилися господиням.Випічка виходить високою, пишною, розсипчастою – натуральний бісквіт! А ось танців з бубном навколо манника раз в десять менше.

Без зайвих зволікань «Отож» пропонує рецепт неймовірно яскравого і настільки ж смачного манника на кефірі. Його фішка – в ефектних смугах, що нагадують забарвлення зебри. Багато людей цей пиріг давно знають і люблять, але ми впевнені: знайдуться і ті, для кого він стане новинкою.

Про це пише Годинник, за матеріалами Погляд

Складові:

  • Манка 1 скл.
  • Пшеничне борошно 1 скл.
  • Цукор 1 скл.
  • Яйце 2 шт.
  • Кефір 2 скл.
  • Какао-порошок 3 ст. л.
  • Вершкове масло 90 г
  • Сода 1 ч. л.
  • Ванілін 1 дрібка
  • Соняшникова олія 1 ст. л.

Приготування:

1. У миску влийте кефір, додайте соду, манну крупу, борошно, перемішайте. Залиште на 20-30 хвилин для набухання. Розм’якшене вершкове масло розітріть з цукром, ваніліном і яйцями. З’єднайте з кефірною масою, перемішайте. Розділіть тісто на 2 частини, в одну додайте какао-порошок і ретельно перемішайте.

2. Рознімну форму змажте соняшниковою олією. У центр форми по черзі лийте тісто різного кольору. За бажанням зробіть зубочисткою малюнок у вигляді павутинки.

3. Випікайте пиріг 35-40 хвилин при 200 градусах. Готовність перевірте зубочисткою.

Порада: манник можна покрити шоколадною глазур’ю або просочити ягідним сиропом. Якщо акуратно розріжете корж і зробите кремовий прошарок з вершкового сиру, отримаєте першокласний торт до будь-якого свята.

Спечіть цей чудовий манник і не забудьте поділитися рецептом з друзями!