РЕЦЕПТ: 7 літніх десертів з холодильника, які підкорять вас своїм неймовірним смаком та поданням

Якщо з основними й м’ясними стравами для святкового столу завжди все просто, то підбір десерту стає практично нездійсненним завданням. Хочеться, щоб він був не лише смачним і красивим, а ще й корисним. Влітку ж таке завдання ускладнюється в рази.

Сьогодні редакція  підготувала для вас 7 рецептів холодних десертів, які складаються з доступних і корисних інгредієнтів і сподобаються як дорослим, так і дітям. І до того ж абсолютно безпечні до вживання, тому що не містять жирного крему та інших продуктів, які швидко псуються.

Фруктовий десерт

Інгредієнти:

  • 1 груша
  • 1 апельсин
  • 1 яблуко
  • 1 банан
  • 1 морозиво “Пломбір”
  • 2 печива
  • 1 ст. л. сметани
  • 1 ст. л. згущеного молока

Приготування

  1. Фрукти очистьте і дрібно наріжте.
  2. Морозиво розімніть виделкою і змішайте з крихтою з печива.
  3. Сметану і згущене молоко змішайте.
  4. У порційні склянки шарами викладіть фрукти: яблуко, потім банан, груша та апельсин. Між кожним укладіть шар морозива.
  5. Зверху вміст склянок залийте сумішшю сметани та згущеного молока. Залиште в морозильній камері на 20 хвилин, а потім відразу подавайте до столу. Зверху десерт можна полити шоколадом або присипати подрібненою вафелькою.

Бананово-карамелевий десерт

Інгредієнти:

  • 2 банани
  • 175 г цукру
  • 50 г крохмалю
  • 600 мл молока
  • 2 яйця
  • 100 г вершкового масла
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • 10 шт. солодких крекерів
  • карамелевий соус
  • збиті вершки

Приготування

  1. Щоб приготувати крем, збийте яйця. У окремій посудині змішайте 150 г цукру, сіль і крохмаль. Поступово введіть до них молоко і, постійно помішуючи, нагрівайте на невеликому вогні, доведіть до кипіння і варіть до загусання.
  2. Пару столових ложок крему змішайте зі збитими яйцями, ретельно перемішайте і перелийте назад в каструлю. Дайте покипіти суміші близько хвилини на мінімальному вогні, не забуваючи періодично помішувати її.
  3. Крем зніміть з плити та додайте в нього 2 ст. л. розм’якшеного вершкового масла і ванільний цукор. Залиште його при кімнатній температурі до повного охолодження.
  4. Крекер подрібніть в крихту і змішайте її з вершковим маслом, що залишилося, і 1 ст. л. цукру. Отриману масу рівним шаром викладіть на деко, вистелене пергаментним папером, і запікайте 10-12 хвилин при 175 °C, поки не утвориться золотиста скоринка. Готовий корж остудіть.
  5. У кожен порційний посуд викладіть десерт у такій послідовності: на дно 2 ст. л. крихти з випеченого коржа, потім шар охолодженого крему, кілька кружечків банана, шар збитих вершків, а зверху ще трохи крихти та карамелевий соус. Повторюйте доти, поки посуд не заповниться по самі вінця.
  6. Десерт можна подавати до столу одразу, а можна залишити в холодильнику на 3 години, щоб він охолодився.

Сирок в шоколаді

Інгредієнти:

  • 250 г сиру
  • 100 г шоколаду
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 ківі
  • 50 г вишні

Приготування

  1. Шоколад розтопіть на водяній лазні й за допомогою силіконової кисті змастіть ним силіконові форми. Врахуйте, що шар не має бути занадто тонким. Готові форми відправте до морозильної камери на декілька годин.
  2. Фрукти дрібно наріжте. Сир змішайте з цукром до утворення однорідної маси. Якщо хочете отримати ніжну текстуру, можете збити його блендером.
  3. Дістаньте з морозилки форми з шоколадом і кожну наповніть, по черзі викладаючи фрукти та сир. Зверху залийте шоколадом і розрівняйте за допомогою силіконової лопатки.
  4. Форми з сиром відправте до морозилки до повного застигання, а потім витягніть і подавайте до столу охолодженими.

Десерт з сиру

Інгредієнти:

  • 300 г сиру
  • 150 г сметани
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. желатину
  • 1 апельсин
  • 1 банан
  • 1 ківі

Приготування

  1. Сир зі сметаною і цукром збийте до однорідного стану за допомогою блендера або міксера.
  2. Фрукти очистьте і наріжте невеликими шматочками.
  3. Закип’ятіть 100 мл води, трохи остудіть і розчиніть в ній желатин, постійно помішуючи його. Потім додайте його в сирну масу і ретельно перемішайте.
  4. Форму вистилайте харчовою плівкою і по черзі викладайте в неї шари фруктів і сиру, поки не закінчаться всі інгредієнти. Останнім обов’язково має бути сирний шар.
  5. Десерт залиште в холодильнику на 1-2 години, а потім одразу подавайте до столу.

Фрукти в зефірному кремі

Інгредієнти:

  • 2-3 зефіри
  • 200 мл 20% вершків
  • 200 г полуниці
  • 200 г ківі
  • 20 г шоколаду

Приготування

  1. Зефір поріжте невеликими шматочками та разом з вершками збийте блендером до однорідної маси.
  2. Полуницю і ківі наріжте кубиками.
  3. У креманку викладіть на дно шар полуниці, полийте її кремом, додайте шар ківі та знову крем. Зверху все посипте тертим шоколадом.
  4. Готовий десерт можна відразу подавати до столу, або дати йому охолодитися в холодильнику близько години.

Сирний десерт з печивом

Інгредієнти:

  • 20 шт. солодкого крекеру
  • 1 ч. л. желатину
  • 400 г сиру
  • 200 мл вершків
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. ванільного цукру

Приготування

  1. Желатин залийте холодною водою, дайте йому набубнявіти, а потім підігрійте на невеликому вогні до повного розчинення.
  2. Вершки збийте з двома видами цукру і желатином за допомогою міксера.
  3. Печиво викладіть на дно неглибокої форми. Начинку вилийте поверх нього і зверху накрийте печивом, що залишилося.
  4. Десерт залиште в холодильнику на годину, а потім дістаньте і перед подачею на стіл прикрасьте тертим шоколадом.

Шоколадно-сирний десерт

Інгредієнти:

  • 400 г нежирного сиру
  • 100 мл молока
  • 2 ст. л. какао-порошку
  • 2 ч. л. меду
  • 20 г желатину

Приготування

  1. Желатин розведіть в склянці холодної води й залиште на 30-40 хвилин. Потім поставте його на повільний вогонь і, постійно помішуючи, доведіть до повного розчинення.
  2. Молоко, сир, какао і мед за допомогою блендера перетворіть на однорідну масу. Додайте желатин і ретельно перемішайте.
  3. Сирну масу залийте в силіконову форму і поставте в холодильник до повного застигання. До столу десерт подавайте холодним з ягідним варенням або гарячим шоколадом.

Кожен рецепт з легкістю можна використати як для звичайної сімейної вечері, так і для великих свят і застіль. Насолоджуйтеся влітку та обов’язково зберігайте собі цікаві рецепти!

За матеріалами