
Рецепт приготування пряних, соковитих і дуже смачних котлет з баклажанів з гострим, кисло-солодким соусом. Це відмінна ідея для приготування обіду на швидку руку.
Для приготування знадобиться:
- баклажани – 2 шт. (450 гр);
- перець;
- цибуля – 1 шт. (100 гр);
- морква – 50 гр;
- картопля – 3-4 шт (400 гр);
- часник – 2 зубчики;
- яйця – 2 шт;
- борошно – 2-3 ст.л;
- сіль.
Для соусу:
- майонез – 60 гр;
- сметана – 60 гр;
- часник – 1-2 зубчики;
- зелень кропу – 5 гр.
Приготування
Очищаємо від шкірки і плодоніжки баклажани і цибулю пропускаємо через м’ясорубку і викладаємо в друшляк, щоб стікав сік.
Далі на дрібній тертці натираємо моркву. Змішуємо її з баклажанами з цибулею, додаємо видавлений через прес часник, борошно і сіль. Перемішуємо, додаємо яйце і ще раз добре перемішуємо.
Далі натираємо картоплю на крупній тертці, додаємо до неї яйце, сіль і перець за смаком після чого перемішуємо.
На долоню викладаємо трохи картоплі, зверху викладаємо овочевий фарш з баклажанів і закриваємо ще одним шаром картоплі. Надаємо форму котлети.
Добре розігріваємо сковороду з рослинним маслом, зменшуємо вогонь на середній. Викладаємо котлети і під накритою кришкою смажимо до рум’яної скоринки з двох сторін.
Обсмажені котлети перекладаємо в форму для запікання і відправляємо в духовку дійти до готовності на 15-20 хвилин, при температурі 150 градусів.
Готуємо соус, змішуємо майонез, сметану, видавлений через прес часник і зелень кропу.