Рецепт дуже смачних і соковитих котлет з баклажанів

Рецепт приготування пряних, соковитих і дуже смачних котлет з баклажанів з гострим, кисло-солодким соусом. Це відмінна ідея для приготування обіду на швидку руку.

Для приготування знадобиться:

  • баклажани – 2 шт. (450 гр);
  • перець;
  • цибуля – 1 шт. (100 гр);
  • морква – 50 гр;
  • картопля – 3-4 шт (400 гр);
  • часник – 2 зубчики;
  • яйця – 2 шт;
  • борошно – 2-3 ст.л;
  • сіль.

Для соусу:

  • майонез – 60 гр;
  • сметана – 60 гр;
  • часник – 1-2 зубчики;
  • зелень кропу – 5 гр.

Приготування

Очищаємо від шкірки і плодоніжки баклажани і цибулю пропускаємо через м’ясорубку і викладаємо в друшляк, щоб стікав сік.

Далі на дрібній тертці натираємо моркву. Змішуємо її з баклажанами з цибулею, додаємо видавлений через прес часник, борошно і сіль. Перемішуємо, додаємо яйце і ще раз добре перемішуємо.

Далі натираємо картоплю на крупній тертці, додаємо до неї яйце, сіль і перець за смаком після чого перемішуємо.

На долоню викладаємо трохи картоплі, зверху викладаємо овочевий фарш з баклажанів і закриваємо ще одним шаром картоплі. Надаємо форму котлети.

Добре розігріваємо сковороду з рослинним маслом, зменшуємо вогонь на середній. Викладаємо котлети і під накритою кришкою смажимо до рум’яної скоринки з двох сторін.

Обсмажені котлети перекладаємо в форму для запікання і відправляємо в духовку дійти до готовності на 15-20 хвилин, при температурі 150 градусів.

Готуємо соус, змішуємо майонез, сметану, видавлений через прес часник і зелень кропу.