
Після висадки розсади перцю йому треба дати час на адаптацію, а вже через 2 тижні можна починати проводити перші підгодівлі. Перша підгодівля обов’язково повинна містити велику кількість азоту, щоб перець наростив хорошу зелену масу і почав утворювати велику кількість зав’язей.
Приготування підгодівлі
В якості азотного добрива застосовуємо трав’яний настій. Беремо 1 літр настою на 10 літрів води. Другий компонент підгодівлі – крейда. Він необхідний для розкислення грунту, так як перець дуже погано росте на закислених грунтах.
Мел також містить кальцій, необхідний перцю для утворення зав’язей. Підживлення вносимо по вологому грунті по 1 літру під кожен кущик рано вранці або у вечірній час. Залишки підгодівлі можна також застосувати для обприскування перцю по листу.
Підживлення перцю
Другу підгодівлю перцю проводимо в момент утворення зав’язі. Вона також складається з 1 літра трав’яного добрива на 10 літрів води, а ось крейду я заміняю 2 склянками попелу, яка також добре розкислює грунт і постачає перець корисними мікро і макроелементами.
“Родзинкою” цієї підгодівлі є додавання в неї борної кислоти. Додаємо в підгодівлю всього 2 гр. цього препарату. Борна кислота сприяє кращому утворенню зав’язі, покращує смак і якість плодів, а також усуває в плодах надлишок азоту.
Якщо зеленого добрива немає в наявності, то можна замінити його 1 столовою ложкою аміачної селітри. Всі інші компоненти вносимо в таких же кількостях.
Після застосування цих двох підгодівлі перець добре плодоносить. Плоди виростають великі, м’ясисті і солодкі.