Рецепт пирога “Фар Бретон”, який я дуже довго шукала! Це ідеальний десерт

Ніжний смак пирога з ароматом чорносливу це ідеальний десерт.

Пише  Годинник із посиланням на Мандаринка

Інгредієнти:

борошно – 1 стакан;

яйця – 3 шт;

молоко – 300 мл;

чорнослив – 1 стакан;

цукор – 100 г;

сіль – щіпка;

масло вершкове – 5 ст.л;

чай чорний – 1 стакан;

родзинки – 0.25 склянки;

ванільний екстракт  0.25 ч.л.

Приготування

Блендером збиваємо яйця і змішуємо їх з молоком, сіллю, розтопленим вершковим маслом і ванільним екстрактом, цукром.

Просіваємо борошно і додаємо його в тісто порційно. У вас повинно вийти рідке тісто, накриваємо його плівкою і ставимо на 3 години в холодильник. В ідеалі – на всю ніч.

Чорнослив і ізюм заливаємо гарячим чаєм. Після того, як маса охолоне, накриваємо ємність і залишаємо сухофрукти ще на 30 хвилин.

Форму для запікання накриваємо пергаментом і змащуємо її вершковим маслом.

Тісто збиваємо і виливаємо в форму.

Сухофрукти виймаємо з чаю, даємо трохи стекти і розподіляємо по поверхні тіста.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо 50 – 60 хвилин.

Готовий пиріг посипаємо пудрою і подаємо з кульками морозива. Можна зробити сметанний крем – сметану збийте з цукровою пудрою і подавайте з кремом, поливши кожен шматочок.