
Перед такими пончиками неможливо встояти! З хрусткою скоринкою і м’якою здобою всередині вони подарують справжню насолоду всім любителям даного виду випічки. Спробуйте один раз приготувати і після кручені пончики стануть постійним в вашому домі.
Які інгредієнти потрібні:
- масло вершкове – дві ст. л .;
- цукор – п’ять ст. л .;
- борошно – 360 г (три склянки) + дві ложки для розкачування тіста
- дріжджі сухі – 7 г (одна упаковка);
- сіль – пів ст. л .;
- молоко – 250 мл (один стакан);
- кориця – пів ст. л .;
- одне куряче яйце;
- для смаження – олія соняшникова.
Покроковий процес приготування кручених пончиків
Масло розтоплюємо будь-яким зручним для вас методом і вливаємо в нього молоко, всипаємо дві ст. л. цукру, всю сіль. Мішаємо до тих пір, поки цукор не розчиниться.
Додаємо яйце в масу, мішаємо і всипаємо дріжджі.
Останнім всипаємо борошно і вимішуємо тісто, яке повинно вийти м’яким. Поміщаємо тісто в тепленьке містечко, прикривши рушником.
Коли тісто збільшитися вдвічі, вимніть його руками і приберіть знову в тепленьке місце, прикривши рушником. Воно повинно ще вирости в два рази.
Потім тісто розділити на 16 шматків, які скачайте в кульки. Прикрийте їх плівкою.
Візьміть одну кульку, розкачайте його в ковбаску, починаючи від середини, і закрутіть один кінець вниз, а другий – вгору. Закрутіть в джгут і пальцями трохи защипніть край, щоб скріпити джгут.
Зробіть те ж саме з усіма іншими кульками, а після дайте їм 10 хвилин полежати, щоб піднятися.
Через десять хвилин, переверніть заготовки на іншу сторону, щоб вони рівномірно піднялися з усіх боків. Залиште знову на десять хвилин.
У глибоку сковорідку налийте олію, добре розігрійте її, а потім вогонь зменшіть до середнього. Так пончики рівномірно просмажаться і всередині, і зовні.
Смажте дві хвилини на одній стороні, а після на іншій. Перевертайте їх за допомогою щипців.
Коли пончики стануть коричневі, перекладіть їх на одноразовий рушник.
Цукор, що залишився змішайте з корицею і висипте в паперовий пакет. Покладіть в нього пончики, потрясіть і можете насолоджуватися чудовим смаком.