
Несолодкий “Наполеон” з готових коржів – вафельних, листкових, дріжджових – страва, яку просто готувати і дуже приємно дегустувати. Ця закуска точно не залишиться без уваги – з’їдять до останньої крихти і хором зажадають добавки! І хоч в рецепті багато майонезу, противникам калорійного продукту рекомендуємо відмовитися від принципів і уважно вивчити рецепт – ви закохаєтеся.
Ми пропонуємо тобі приготувати закусочний торт “Наполеон” з готових коржів без грама солодкого крему – тільки м’ясо і овочі!
Закусочний торт “Наполеон”
Інгредієнти:
- 500 г бездріжджового листкового тіста
- 2 відварені курячі ніжки
- 2-3 мариновані огірки
- 100 г твердого сиру
- 1 відварена морква
- 1 зуб. часнику
- 100-150 г шинки
- 6 ст. л. майонезу
Інгредієнти для прикраси торта:
- 1 маринований огірок
- 200 г сиру (домашнього)
- зелена цибуля і петрушка
- томати чері
- редиска
Приготування
1. Готове тісто розморозьте, злегка розкатайте, виріжте з нього пласти однакової форми і відправте у розігріту до 200 градусів духовку на 10-12 хвилин.
2. Готові коржі гарненько остудіть і розріжте кожен вздовж на 2 частини, розділяючи шари.
3. Коржі відкладіть в сторону і займіться приготуванням начинки (у нас їх буде цілих 3). Відварене куряче м’ясо дрібно наріжте, те ж саме зробіть з маринованими огірками, заправте невеликою кількістю майонезу і розділіть на 2 частини – перша начинка готова.
4. Половину начинки викладіть на перший корж, злегка змастивши його майонезом. Рекомендуємо змащувати майонезом кожен корж, щоб готовий закусочний торт був насиченим.
5. Приготуйте другу начинку: моркву і сир натріть на дрібній терці, додайте подрібнений часник і заправте невеликою кількістю майонезу. Укладіть начинку на наступний корж рівним шаром, заздалегідь змастивши його майонезом. Поверх покладіть наступний корж.
6. Наступний шар – шинка. Покладіть тонкі скибочки поверх листкового коржа, згори змастіть невеликою кількістю майонезу.
7. Накрийте шинку коржем, викладіть другу половину курячої начинки, накрийте останнім коржем і гарненько придавіть. Відправте торт до холодильника на декілька годин (краще на ніч), щоб він гарненько просочився.
8. Готовий торт обмажте м’яким сиром з усіх боків, прикрасьте стеблами зеленої цибулі, томатами чері та редискою. Проявіть фантазію і сміливо пригостіть гостей!
>
Листковий торт для закуски, приготований за нашим рецептом, не залишить байдужим жодного гостя – готуйся приймати компліменти і ділитися рецептом. До речі, майонезу в рецепті ідеальна кількість – м’ясний торт “не попливе” навіть влітку! Смачний, красивий, ефектний “Наполеон” для закуски зобов’язаний бути в скарбничці кожної вмілої господині.