Рецепт запіканки з тертої картоплі з сиром і часником

Одного разу випадково натрапила на рецепт пирога-запіканки з тертої картоплі, печу його часто, а тепер хочу поділитися і з вами.

Інгредієнти – 6 середніх картоплин – 2 яйця – 2 зубчики часнику – 3-4 ст. ложки майонезу – 100 г сиру – 1 ст. ложка сушеного кропу (або іншої зелені, яка вам до душі) – сіль, перець – за смаком Рецепт приготування Всі інгредієнти «на око», і звичайно ж, великої категоричності в пропорціях тут бути не може. Все залежить від смаків вашої родини і може варіюватися. Сир натираємо на дрібній тертці. Так само чинимо і з часником. Половину сиру з’єднуємо з яйцем і сушеним кропом. Цією сумішшю ми покриємо запіканку, щоб утворилася апетитна рум’яна скоринка. Друге яйце і сир, змішуємо з часником і майонезом. Це заготовка для самої запіканки. Я завжди її готувала до того, як почну терти картоплю, тому що не люблю, коли картопля починає темніти. Картоплю натираємо на крупній тертці і додаємо до заготовки. Солимо і перчимо. У форму для запікання діаметром 26 см викладаємо запіканку. Зверху покриваємо яєчно-сирною сумішшю.

Відправляємо запікатися в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Цю запіканку можна урізноманітнити, приготувавши її з фаршем або грибами в якості начинки. Смачного!

джерело