Салат «На закусочку!» на зиму — смачний рецепт приготування

Салат «На закусочку!» на зиму — смачний рецепт приготування

Складові:

  • капуста – 1 кг;
  • болгарський перець – 1 кг;
  • помідори – 1 кг;
  • цибуля – 1 кг;
  • морква – 1 кг;
  • огірки – 1 кг;
  • сіль – 5 ч.л .;
  • рослинна олія – 1 ст.;
  • оцет 7% – 1 ст.;
  • цукор – 5 ст.л.

Приготування:

  1. З капусти зніміть верхні листочки, потім розріжте капусту навпіл або на чотири частини. Тонко наріжте капусту. Якщо у вас є кухонний комбайн, можна скористатися ним для подрібнення капусти.
  2. Моркву очистіть і наріжте тонкою соломкою. Якщо хочете спростити собі задачу, потріть моркву на тертці для корейської моркви.
  3. Цибулю очистіть і наріжте півкільцями.
  4. Болгарський перець вимийте, потім видаліть з нього насіння і виріжте плодоніжки. Наріжте перець соломкою.
  5. Помідори наріжте невеликими шматочками.
  6. Огірки наріжте кружальцями або півкільцями.
  7. Всі нарізані овочі складіть у велику каструлю.
  8. У мисці приготуйте маринад для салату. Змішайте оцет з рослинною олією. Додайте цукор і сіль. Перемішайте.
  9. Отриманою сумішшю полийте нарізані овочі. Добре все перемішайте. Залиште овочі на годину, а потім каструлю з овочами відправте на плиту. Доведіть салат до кипіння.
  10. Варіть салат 10-15 хвилин, а потім в гарячому вигляді розкладіть по стерилізованим банкам. Додаткова стерилізація не потрібна.
  11. Закочені банки переверніть і укутайте. Залиште остигати до наступного дня. Потім приберіть салат в прохолодне приміщення.

Вдалих вам заготовок!