
Салат «На закусочку!» на зиму — смачний рецепт приготування
Складові:
- капуста – 1 кг;
- болгарський перець – 1 кг;
- помідори – 1 кг;
- цибуля – 1 кг;
- морква – 1 кг;
- огірки – 1 кг;
- сіль – 5 ч.л .;
- рослинна олія – 1 ст.;
- оцет 7% – 1 ст.;
- цукор – 5 ст.л.
Приготування:
- З капусти зніміть верхні листочки, потім розріжте капусту навпіл або на чотири частини. Тонко наріжте капусту. Якщо у вас є кухонний комбайн, можна скористатися ним для подрібнення капусти.
- Моркву очистіть і наріжте тонкою соломкою. Якщо хочете спростити собі задачу, потріть моркву на тертці для корейської моркви.
- Цибулю очистіть і наріжте півкільцями.
- Болгарський перець вимийте, потім видаліть з нього насіння і виріжте плодоніжки. Наріжте перець соломкою.
- Помідори наріжте невеликими шматочками.
- Огірки наріжте кружальцями або півкільцями.
- Всі нарізані овочі складіть у велику каструлю.
- У мисці приготуйте маринад для салату. Змішайте оцет з рослинною олією. Додайте цукор і сіль. Перемішайте.
- Отриманою сумішшю полийте нарізані овочі. Добре все перемішайте. Залиште овочі на годину, а потім каструлю з овочами відправте на плиту. Доведіть салат до кипіння.
- Варіть салат 10-15 хвилин, а потім в гарячому вигляді розкладіть по стерилізованим банкам. Додаткова стерилізація не потрібна.
- Закочені банки переверніть і укутайте. Залиште остигати до наступного дня. Потім приберіть салат в прохолодне приміщення.
Вдалих вам заготовок!