Салат “Суші” – надзвичайно смачний салат

Готуємо вдома салат “Суші”. Неймовірно смачно не відрізнити від справжніх сушів.

Для приготування знадобиться:

  • слабосоленая червона риба (її можна купити, а можна засолити удома в соєвому соусі);
  • 300 гр;
  • ріс — 300 гр;
  • свежіє огірки — 2 шт;
  • большая морква — 1 шт;
  • яйца — 4 шт;
  • большая фіолетова цибулина;
  • пучок зеленого лука;
  • пучок кропу;
  • васабі (заздалегідь змішайте порошок васабі з гарячою водою);
  • майонез.

Приступаємо до приготування

Змішайте майонез з васабі. Це буде заправка нашого салату, саме нею ми промазуватимемо шари. Відваріть рис таким же способом, як для суші.

Це робиться так: промити рис, залити водою (на 1 частину рису півтори частини води), поставити на вогонь, щоб википіла вода (це займе близько 7 хвилин). Збавити вогонь до мінімуму і варити ще 15 хвилин. Потім знімаємо з плити і даємо настоятися біля півгодини. Моркву і яйця теж треба відварити.

Поки частина складових салату знаходиться на плиті, підготуємо останні продукти: нарізуватимемо невеликими шматочками рибу, огірки кубиками, дрібно нашаткуємо цибулю.

Зелень також можна нарізувати заздалегідь. Відварену моркву і яйця натріть на терці. Змішайте яйця із зеленою цибулею і заправте васабі-майонезною заправкою. А тепер укладайте салат шарами, не забуваючи змащувати їх сумішшю майонезу і васабі.

  1. шар — рис, його необхідно промазати заправкою;
  2. шар — риба;
  3. шар — кріп;
  4. шар — фіолетова цибуля;
  5. шар — огірок, промажте зверху майонезом з васабі;
  6. шар — яйця з цибулею;
  7. шар — морква, її теж промазуємо заправкою.

Даємо салату постояти в холодильнику близько двох годин і подаємо на стіл.

Смачного!