
Готуємо вдома салат “Суші”. Неймовірно смачно не відрізнити від справжніх сушів.
Для приготування знадобиться:
- слабосоленая червона риба (її можна купити, а можна засолити удома в соєвому соусі);
- 300 гр;
- ріс — 300 гр;
- свежіє огірки — 2 шт;
- большая морква — 1 шт;
- яйца — 4 шт;
- большая фіолетова цибулина;
- пучок зеленого лука;
- пучок кропу;
- васабі (заздалегідь змішайте порошок васабі з гарячою водою);
- майонез.
Приступаємо до приготування
Змішайте майонез з васабі. Це буде заправка нашого салату, саме нею ми промазуватимемо шари. Відваріть рис таким же способом, як для суші.
Це робиться так: промити рис, залити водою (на 1 частину рису півтори частини води), поставити на вогонь, щоб википіла вода (це займе близько 7 хвилин). Збавити вогонь до мінімуму і варити ще 15 хвилин. Потім знімаємо з плити і даємо настоятися біля півгодини. Моркву і яйця теж треба відварити.
Поки частина складових салату знаходиться на плиті, підготуємо останні продукти: нарізуватимемо невеликими шматочками рибу, огірки кубиками, дрібно нашаткуємо цибулю.
Зелень також можна нарізувати заздалегідь. Відварену моркву і яйця натріть на терці. Змішайте яйця із зеленою цибулею і заправте васабі-майонезною заправкою. А тепер укладайте салат шарами, не забуваючи змащувати їх сумішшю майонезу і васабі.
- шар — рис, його необхідно промазати заправкою;
- шар — риба;
- шар — кріп;
- шар — фіолетова цибуля;
- шар — огірок, промажте зверху майонезом з васабі;
- шар — яйця з цибулею;
- шар — морква, її теж промазуємо заправкою.
Даємо салату постояти в холодильнику близько двох годин і подаємо на стіл.
Смачного!