
Пропонуємо вашій увазі рецепт сухого засолювання сала. Приготувати таке сало дуже легко і просто в домашніх умовах.
Необхідні інгредієти для приготування:
- свіже сало;
- 4 ст. л. крупної солі;
- 1 ст. л. чорного перцю меленого;
- 0,5 ч. л. червоного перцю;
- 5 зубчиків часнику;
- 2 шт лаврового листа;
- майоран;
- кмин.
Приготування
Шматки свіжого сало добре шкребти ножем, щоб прибрати всі можливі забруднення. Мити сало ні в якому разі не можна. Потім шматок сала надрізаємо до шкури, робимо надрізи через кожні 5 см.
Всі спеції змішуємо в миску і додаємо часник. Після чого натираємо шматки сала даною сумішшю.
Шматки сала укладаємо в ємність так, щоб шкура стикалася зі шкурою, а сало тільки з салом, так воно швидше просолиться.
Залишаємо сало на добу при кімнатній температурі, потім прибираємо в холодильник. Ще через 2 доби смачне сухе сало готове.
Смачного!