Секрети застосування кухонної солі для великого врожаю

Кухонна сіль для томатів широко застосовується садівниками з метою підгодовування і оздоровлення городньої культури. Вона благотворно впливає на рослини, якщо використовувати її в розумних кількостях.

Користь солі

Початківці городники не підозрюють про користь солі. Приправа здатна позбавити від великої кількості проблем, які можуть виникнути при вирощуванні помідорів. Хлористий натрій допомагає в наступних випадках:

– збагачує смак томатів;

– сприяє скороченню часу зав’язування і дозрівання овоча;

– захищає помідори від паразитів і фітофтори.

Гарного результату можна досягти тільки, якщо правильно розрахувати пропорції соляного розчину. Якщо він буде занадто концентрованим, то це порушить важливу кількість корисних речовин і мікроелементів в грунті, що незмінно призведе до псування і загибелі помідорів.

З переваг можна виділити доступність засобу та його низьку вартість. Крім цього, харчова сіль досить безпечна і не містить шкідливих речовин.

Як застосовувати поварену сіль?

Щоб захистити помідори від шкідливих комах і грибкових недуг, необхідно зрошувати кущі сольовим складом за допомогою розпилювача. В результаті проведеної процедури кущі покриваються своєрідною плівкою, яка запобігає проникненню грибкових спор і паразитів.

Для поліпшення смаку овоча в період активного дозрівання рекомендується поливати розчином кожен кущ. Така підгодівля підходить тільки дорослим рослинам, які мають сформовані листя.

Зверніть увагу!

Обробляти кущі потрібно в ранні або вечірні години, коли сонце не дуже активне. В іншому випадку листя отримають опік, обгорят і зів’януть. Також можна поливати або обприскувати посадки в похмуру погоду, але не в дощову.

Існують різні способи приготування складів з кухонної солі. Створюються вони з додаванням різних компонентів, таких як господарське мило в рідкому вигляді, попіл. Наприклад, для підгодовування помідорів під час появи і дозрівання плодів рекомендується приготувати спеціальний розчин, який складається з 10 л води кімнатної температури, близько 250 г попелу і 1 ст. л. солі. Поливати кущі цією рідиною слід 1 раз в тиждень, не частіше.

Щоб збільшити цукристість плодів, рекомендується 1 раз в 10 днів підгодовувати кущі спеціальним розчином, який складається з 10 л теплої води і 1 ст. л. кам’яної солі. Під кожен кущ потрібно виливати приблизно по 0,5 л приготовленої рідини.

Для запобігання зараження паразитами або лікування прогресуючих недуг слід використовувати корисний розчин з великою кількістю солі. Для того щоб його приготувати, потрібно в 10 л води додати 250 г харчової солі. Після чого необхідно пропустити цю рідину через фільтр і помістити її в пульверизатор. Обприскувати кущі слід 1 раз в 30 днів. Крім цього, в даний розчин слід вилити 20-30 мл рідкого господарського мила. Якщо під рукою даної речовини не виявиться, то можна подрібнити твердий брусок на тертці і розчинити у воді.

Зверніть увагу!

Перед проведенням процедури потрібно звільнити кущі від пошкоджених частин.

При неправильному використанні кухонна сіль може пошкодити овочевої культури. Цей інгредієнт сприяє підвищенню кислотності грунту, що призводить до розвитку збудника Коренеїд. Також підгодівля хлористим натрієм може порушити баланс кількості натрію в грунті і кущах.

Щоб не погубити овочеву культуру, необхідно строго дотримуватися дозування і не збільшувати його. Процедуру підгодовування методом поливу і обприскування рекомендується проводити не більше 1 раз в тиждень.