Скільки можна пекти одну і ту ж шарлотку? «Яблучні ріжки»: незвичайний пиріг, який тане в роті

Пиріг «Яблучні ріжки» із здобного дріжджового тіста з найніжнішої начинкою з тушкованих яблук з корицею має незвичайний вигляд, легко розбирається на порційні шматочки і безсумнівно порадує своїм смаком вибагливих ласунів!

Сезон яблук в самому розпалі, тому час використовувати їх на 100 відсотків. Скільки можна пекти одну і ту ж шарлотку? Спечи «Яблучні ріжки», цей пиріг просто тане в роті!

Дріжджовий яблучний пиріг

Складові

500 г пшеничного борошна

250 мл молока

7 г сухих дріжджів

40 г вершкового масла

30 мл рослинної олії

70 г цукрового піску

0,5 ч. л. солі

1 яйце

Інгредієнти для кондитерської крихти

200 г цукру

120 г вершкового масла

150 г пшеничного борошна

Інгредієнти для начинки

5 яблук

30 г вершкового масла

1 ч. л. кориці

1 яйце (для змащування пирога)

Приготування

Додай в просіяне борошно дріжджі, перемішати.

У тепле молоко даси цукор і сіль. Перемішати. Додати до борошна молоко, розтоплене вершкове масло, яйце і все перемішати.

Поступово додавай рослинну олію і вимішуємо тісто руками 5-7 хвилин. Тісто має вийти м’яким, гладким і не липнути до рук.

Накрий тісто плівкою і залиш на 1,5 години, щоб підійшло.

Очисти від шкірки яблука, виріж у кожного серцевину і наріж кубиками. Перетопи на пательні вершкове масло, додай яблука і тушкуй від 3 до 5 хвилин, щоб вони стали м’якшими.

Потім додай корицю, перемішай і дай начинці повністю охолонути.

Для прошарку тіста знадобиться кондитерська крихта. Для її приготування змішай виделкою цукор і тверде вершкове масло. У суміш цукру і масла додай борошно і руками перетри до утворення великої крихти. Постав готову крихту в холодильник.

Тісто, що піднялося виклади на стіл, розділи на 8 рівних частин і сформуй з них однакові колобки. Накрий їх плівкою і дай постояти 5-7 хвилин.

Кожну частину розкачай в коло діаметром трохи менше, ніж форма для випічки діаметром 30 см.

Візьми половину кондитерської крихти і рівномірно розподіли її по половині кожного кола з тіста.

Склади коржі навпіл так, щоб крихта виявилася між двома шарами тіста. Злегка придави долонею.

Залиш трохи крихти для прикраси пирога, а решту розподіли по поверхні коржів.

На кожен коржик з двох сторін виклади по порції начинки. Завертай тісто від країв до центру так, щоб вийшло два рулета-конуса.

Змасти форму для пирога вершковим маслом і посип борошном. Виклади всі заготовки на форму гострою стороною конусів до центру.

Накрий форму плівкою і дай постояти 30-40 хвилин.

Перед випічкою змасти пиріг яйцем і посип зверху залишком кондитерської крихти.

Випікати пиріг 40-50 хвилин в духовці, розігрітій до 150 градусів. Готовність пирога перевіряй зубочисткою.

Дай охолонути і переклади пиріг на тарілку сервіровки. Смачного!

джерело