
Тримайте рецепт приготування дуже смачних маринованих помідорів.
Вам знадобляться наступні продукти:
- Помідори – 3 кг;
- Чорний і запашний перець (горошком) – по 30 штук;
- Лавровий лист – 10 шт;
- Води – 1,7 л;
- Крупна сіль – 90 — 110 г;
- Цукор – 140 – 160 г;
- Оцет 6% — 50 мл.
Підберіть помідори без пошкоджень, одного розміру, з щільною шкіркою. Промийте, видаіть плодоніжки і знову промийте в холодній воді. Підготуйте до укладання літрову банку, на дно якої помістите 5 шт. лаврового листя, по 5 горошинок перцю — запашного і чорного. У банку укладіть помідори, щільно, старайтесь не пом’яти плоди.
Маринад простий – у воду додаються оцет, сіль і цукор. Доведіть його до кипіння, вилийте його в банки, накривши їх простерилізованими кришками. Простерілізуйте банки протягом 10 хвилин і загорніть