Смачні мариновані помідори. І готуються просто

Тримайте рецепт приготування дуже смачних маринованих помідорів.

Вам знадобляться наступні продукти:

  • Помідори – 3 кг;
  • Чорний і запашний перець (горошком) – по 30 штук;
  • Лавровий лист – 10 шт;
  • Води – 1,7 л;
  • Крупна сіль – 90 — 110 г;
  • Цукор – 140 – 160 г;
  • Оцет 6% — 50 мл.

Підберіть помідори без пошкоджень, одного розміру, з щільною шкіркою. Промийте, видаіть плодоніжки і знову промийте в холодній воді. Підготуйте до укладання літрову банку, на дно якої помістите 5 шт. лаврового листя, по 5 горошинок перцю — запашного і чорного. У банку укладіть помідори, щільно, старайтесь не пом’яти плоди.

Маринад простий – у воду додаються оцет, сіль і цукор. Доведіть його до кипіння, вилийте його в банки, накривши їх простерилізованими кришками. Простерілізуйте банки протягом 10 хвилин і загорніть