Смачні та ситні м’ясні пальчики. Ті самі що ми так любити в дитинстві.

Таких пальчиків вже давно ніхто не готує, бо з ними дуже багато роботи. Приготуйте їх хоча б на свято, щоб приємно вразити рідних смачною стравою.

Інгредієнти:

  • Фарш курячий 1 кг.;
  • Ріпчаста цибуля 1 шт.;
  • Курячі яйця 2 шт.;
  • Кукурудзяне борошно 2 ст. л.;
  • Пшеничне борошно 2 ст. л.;
  • Спеції 2 ч. л.;
  • Сік із свіжого лимона 2 ст. л.;
  • Вершкове масло 200 гр.;
  • Твердий сир 100 гр.;
  • Свіжий кріп 2 гілки;
  • Розпушувач для тіста;
  • Майонез легкий;
  • Олія рослинна.




Спосіб приготування:

  1. До курячого фаршу додайте спеції, декілька столових ложок майонезу, подрібнену в пюре цибулю, перець, сіль та добре перемішайте.
  2. На терці з дрібними отворами натріть сир, поріжте на довгі шматки масло та пошинкуйте кріп.
  3. На стіл постеліть харчову плівку та покладіть невелику кількість фаршу й ложкою тонко розрівняйте його.
  4. Шматок вершкового масла обмокніть в зелень кропу, покладіть на середину пласта з фаршу та згорніть його у вигляді пальчика, допомагаючи собі плівкою. Обкачайте пальчик борошном.
  5. В наступний пальчик обмокніть масло у тертий сир. Половина пальчиків повинна бути з сиром, половина з кропом.
  6. Покладіть пальчики в морозильну камеру на 30 хвилин.
  7. З’єднайте яйце з лимонним соком, куркумою, паприкою, вичавленим через прес часником, водою, розпушувачем, перцем, сіллю, борошном кукурудзяним та пшеничним. Добре перемішайте до консистенції густої сметани.
  8. На пательні розігрійте рослинну олію та смажте в ній пальчики попередньо вмочені в кляр. Смажте з обох сторін до золотистого кольору.

Смачного!