Сирник із згущеним молоком та горіхами

 

Для пісочного тіста:
125 г.
300 г.
розпушувач тіста 10 г.
яйця курячі 1 шт.
80 г.
40 г.
Для сирної маси:
сир кисломолочний 550 г.
3 шт.
цукор 150 г.
пудинг (пачка)
1 шт.
100 г.
Крім того:
молоко згущене варене
горіхи (арахіс, волоські) 75 г.
50 г.

 

Додам до своєї колекції сирників ще один рецепт, з моїх найулюбленіших. Пісочне шоколадне тісто з ніжною сирно-кремовою начинкою у поєднанні з вареним згущеним молоком та солодкими підсмаженими горішками — це дуже-дуже смачно.
Сирник із згущеним молоком та горіхами

Приготування

Для початку дно (краще роз’ємної) форми (d=21) для випічки вистелити папером для випічки:

Приготувати тісто еластичне: борошно з цукром, какао, розпушувачем і маслом кімнатної температури помістити в миску і за допомогою вилки перетворити на крихту. Додати яйце і вимісити пісочне тісто.

Тісто викласти в форму, рівномірно формуючи бортики.

Приготувати сирну начинку: сир пропустити через м’ясорубку, можна це робити й двічі:

Перемішати сир з порошком ванільного пудингу.

Яйця збити з цукром. Додати сметану.

За допомогою блендера (міксера) змішати сир з яєчною масою.

На тісто викласти сирну масу.

Поставити сирник у розігріту духовку до 180 градусів і випікати 50-55 хвилин.

Коли охолоне дістати з форми.

Поки пиріг охолоджується, горіхи (у мене арахіс, можна замінити улюбленими) викласти на бляшку в один шар. Випікати протягом 5 хвилин. Перевіряти на готовність, якщо не зовсім достатньо обсмажилися, зачекайте ще 1 або 2 хвилини. Будьте обережні аби горіхи не згоріл! Дістаньте їх з духовки, дайте охолонти.

Далі потрібно нагріти мед на водяній бані, поки він не стане рідким. Після цього відразу додати горіхи в мед і швидко перемішати так, щоб горіхи повністю вкрилися медом. Після цього розкласти їх на аркуші для випічки так, щоб відліпити горіхи один від одного, необхідно це зробити швидко.
Сирник зверху покрити вареним згущеним молоком і прикрасити горіхами з медом. Я присипала горіхи ще коричневим цукром.

Смачного!

джерело