Сирники: топ 5 варіантів приготування

Рецепт приготування сирників дуже простий і не вимагає особливих кулінарних навичок. При цьому варіантів, з чим їх приготувати, існує ціла безліч. Завдяки цьому кожен раз це корисне блюдо буде «звучати» інакше.

З тіста, що готується на сирники, при бажанні можна зробити ліниві вареники.

Сирники в духовці з маковим соусом

Інгредієнти:

Сир — 500 г

Яйця — 2 шт.

Цукор — 5 ст. л.

Сіль — щіпка

Борошно — 170 г (200 мл)

Розпушувач тіста — 1 ч. Л.

Сода — 1/2 ч. Л.

Сметана — 1/4 склянки

Соус

Мак (попередньо розпарений) — 1 ст. л.

Сметана — 1 склянка

Масло вершкове (розтоплене) — 2 ч. Л. (10 г)

Кориця — щіпка

Ванілін — щіпка

Приготування: розігрійте духовку до 180 гр. Додайте до сиру яйця, цукор і сіль і ретельно перемішайте. Борошно змішайте з розпушувачем і содою. Поступово додавайте до сирної суміші і замісити досить круте, але все ж м’яке тісто. Так як сир буває різний, борошна може знадобитися трохи більше або трохи менше. З готового тіста скачайте ковбаску і розріжте її на 16 шматочків. Злегка обваляйте кожен шматочок у борошні і скачайте з нього кульку. Покладіть його на деко, вистелений папером для випічки, і трохи розплющите. Обмажте кожен сирник сметаною. Випікайте хвилин 20-25 до рум’яної скоринки. Поки печуться сирники, приготуйте соус. Для цього змішайте всі необхідні інгредієнти і нагрійте майже до кипіння, але не кип’ятіть. Готові сирники викладіть у форму для запікання, залийте гарячим соусом і поставте в духовку ще на 5-7 хвилин.

Запечені сирники з цільнозерновий борошном

Сирники: топ 5 варіантів приготування

Інгредієнти:

250 г сиру (380 г)

1 білок (1 яйце)

1-2 ст. л. цільнозерновий борошна

вівсяні висівки для панірування

Приготування: Духовку розігріти до 180 С. Сир, якщо вологий, віджати і змішати виделкою з борошном і білком (яйцем). Сформувати ложкою невеликі кульки, обваляти в висівках, злегка притиснути долонею. Викласти у форму, застелену пергаментом і випікати 40-45 хвилин. Подавати з будь-яким варенням, джемом, сметаною і фруктами, з медом, ягідним соусом.

Сирники в мікрохвильовці

Сирники: топ 5 варіантів приготування

Інгредієнти:

вершкове масло — 15г

ванілін — щіпка

манка — 3 ст. л.

сметана і ягоди — для подачі

Приготування: розбиваємо яйця прямо на сир. Якщо ви купили жирний, «вологий» сир, тоді краще використовувати в рецепті сирників тільки жовтки. Цукор додаємо на свій смак. Висипаємо на сир манку. Тепер ці інгредієнти потрібно розім’яти за допомогою виделки. Вершкове масло розтопити до рідкого стану, влити в тісто. За бажанням додати дрібку ванілі. Ще раз розім’яти тісто, при необхідності додаючи масло або манку. Тісто не повинно бути рідким!

Як приготувати сирники за 20 хвилин?

Вологими руками формуємо невеликі кульки, які і будемо запікати. Сирники в мікрохвильовці запікаються всього 4-5 хвилин на відповідному режимі. Як тільки верх підрум’яниться — можна діставати. Слідкуйте за тим, щоб сирники в мікрохвильовці не підгоріли. Подаються міні сирники в сметані, як прикраса страви підійдуть свіжі ягоди або фрукти. З напоїв доречними будуть чай, молоко, кава або какао.

Шоколадні сирники на пару дієтичні

Інгредієнти:

Сир домашній — 200 г (в ідеалі, домашній)

борошно — 4 ст. л.

яйце — 1 шт. (Замість курячого можна взяти 2-3 перепелиних)

цукор — 4 ст. л.

Какао — 2 ст. л.

Приготування: в сир додаємо яйце і цукор, ретельно перемішуємо до однорідної маси. Додаємо борошно і знову перемішуємо. Борошно краще додавати поступово, щоб не переборщити: коли маса прийме консистенцію тіста і почне отлипать від рук, це означатиме, що муки достатньо. Від цільного шматка тіста відщипуємо невеликі шматочки, скачуємо невеликі кульки і складаємо їх в пароварку (мультиварку) на невеликій відстані один від одного, щоб не злипалися.

Готуємо на пару 30 хвилин.

Смажені сирники з шоколадом усередині

Інгредієнти:

600 г знежиреного сиру

2 яйця

80 г манки

60 г цукру (або за смаком)

ванілін

100 г гіркого шоколаду

40 г вівсяні пластівці (для панірування)

Приготування: змішати сир, яйце, манку, цукор і ванілін і вимісити тісто. Шоколад поламати на шматочки. З тіста формувати корж, класти шматочок шоколаду, защипувати і формувати сирники. Обваляти сирники в вівсяних пластівцях і обсмажити до готовності.
Источник